Prima paginăCultural

Noi proiecții de filme și spectacole pentru romașcani. Cum arată acum sala de festivități a Primăriei Roman

Noi proiecții de filme și spectacole pentru romașcani. Cum arată acum sala de festivități a Primăriei Roman

Dimensiune text

 

 

Romanul se poate mândri cu o sală de festivități modernă, care va putea fi folosită de mai multe categorii de cetățeni, așa cum precizează reprezentanții Primăriei municipiului Roman, care au anunțat că s-au finalizat lucrările de renovare a spațiului. Întreaga refacere a sălii a durat aproximativ patru luni, cea mai mare muncă fiind reprezentată de aducere a spațiului la starea inițială, „la roșu”. De vineri, 23 martie, sala va fi dată în folosință, iar romașcanii vor putea luni, 26 martie, să vizioneze și un spectacol oferit de Trupa de Teatru „Dan Alecsandrescu”, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile. Costurile pentru renovarea sălii de festivități a Primăriei municipiului Roman s-au ridicat la aproximativ 450.000 de lei.

Sala de festivități a Primăriei municipiului Roman devine prima sală de spectacole și conferințe modernă din oraș, dotată corespunzător din punct de vedere al imaginii, sonorizării și confortului. Într-un comunicat de presă remis redacției, se precizează că lucrările de renovare au demarat la finele anului trecut, fiind folosită forța de muncă proprie pentru tot ceea ce a însemnat eliminarea mobilierului vechi și readucerea pereților, pardoselii și lojei la starea inițială. De asemenea, s-au încheiat contracte prin SEAP prin care s-au achiziționat serviciile de schimbare a instalațiilor electrice necesare punerii în funcțiune a sistemului de iluminat, a tâmplăriei PVC, a tâmplăriei de lemn stratificat, a mochetării, a cumpărării și montării scaunelor, cortinei, video-proiectorului și ecranului de proiecție, a sistemului de sonorizare și iluminat, la care se adaugă extinderea sistemului de climatizare a sălii.

„Mă bucur că am încheiat cu succes încă un proiect pe care l-am propus să vină în sprijinul comunității noastre. Romanul avea nevoie de o sală care să corespundă cât mai multor nevoi, de la cele cultural-artistice și până la conferințe sau simpozioane în interesul comunității. Un prim proiect pe care îl derulăm este cel de a oferi luni, 26 martie, de la ora 18.00, romașcanilor posibilitatea de a urmări, în mod gratuit, un spectacol de teatru susținut de Trupa de Teatru «Dan Alecsandrescu», trupă pe care, de altfel, am și invitat-o să susțină periodic aici piesele de teatru. Suntem în tratative cu o firmă autorizată pentru difuzarea de filme în spații publice și sperăm ca, din luna aprilie, să putem oferi cetățenilor, la final de săptămână, proiecții de film. Lucrăm la un regulament de utilizare al acestei săli, astfel încât ceea ce am realizat să fie păstrat în bune condiții și, mai ales, să respectăm solemnitatea unui astfel de spațiu. Mă bucur că în această lună vom putea oferi și celor de la Lucky Kids, precum și Trupei de Teatru «Gong», spațiul ideal pentru desfășurarea evenimentelor. Așteptăm cu interes și răspunsul la evaluarea proiectului european pentru refacerea Cinematografului «Unirea», dar până la acel moment cred că am reușit să rezolvăm o problemă importantă pentru comunitatea noastră, pe care mi-o doresc să o dezvolt prin astfel de proiecte”, a declarat primarul Lucian Micu.

Reprezentanții Primăriei municipiului Roman au făcut și câteva precizări legate de costurile care le-a presupus această investiție: „Sala de festivități a fost renovată pe o suprafață de 380 de metri pătrați la sol, plus 30 de metri pătrați pe suprafața balconului și are prevăzut un număr de 256 de scaune tapițate, din care 29 sunt la lojă. Costurile pentru renovarea sălii de festivități a Primăriei municipiului Roman sunt de aproximativ 450.000 de lei. Principalele achiziții au constat în: achiziționarea și montarea scaunelor și cortinei de la SC Sincron Sib SRL (pentru suma de 182.791,60 lei), modernizarea și extinderea instalației de încălzire și răcire, contract încheiat cu SC Kadata Prest SRL (pentru suma de 66.885,71 lei), reabilitarea instalației electrice – executată de firma Build Instal Electric SRL (pentru suma de 62.227,73 lei), producția și montajul tâmplăriei PVC – realizată de SC De-Ka Tour SRL (pentru suma de 34.200 lei), reparațiile interioare realizate de SC Ciocoiu Construct SRL (pentru suma de 29.359, 66 lei), producția și montajul tâmplăriei de lemn stratificat – executate de SC Open Space SRL (pentru suma de 20.500 lei), mochetare – realizată de SC Ax Perpetuum Impex SRL (pentru suma de 19.763,87 lei), achiziția de videoproiector și ecran de proiecție de la 24 Evones SRL (pentru suma de 17.708,40 lei) și achiziția sistemului de sonorizare și lumini de la SC Adamaris SRL (pentru suma de 14.113,45 lei). Sumele nu conțin și taxa pe valoare adăugată”.

 

Așa arăta sala de festivități înainte de reamenajare:

 

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Felicitări pentru modernizare … necesară,utilă … mai ales după pierderea teatrului și cinematografelor orașului …

  • mihai 3 ani

    frumos, necesar si la preturi OK. Felicitari!

  • Trandafir eugen 3 ani

    sume enorme pe lucruri mici, cine are acces la un astfel de edificiu? Pt bilantul primariei si asociatiilor de proprietari. Oras de 60 mii de locuitori sa n au o sala pt organizare evenimente care s aduca bani. Sala sport – 399 loc, casa cultura – 400 loc, unirea – 300 loc, primarie – 256 loc. Adunati pe toate si faceti ceva util.