Prima paginăActualitate

Noi măsuri după încetarea stării de urgență, stabilite de CJSU Neamț

Noi măsuri după încetarea stării de urgență, stabilite de CJSU Neamț

Dimensiune text

 

Miercuri, 13 mai, în Sala „Mihail Sadoveanu” a Palatului Administrativ din Piatra Neamț a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamț. În cadrul acestei ședințe s-a discutat despre adoptarea unor noi hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind stabilirea unor măsuri cu aplicabilitate după încetarea stării de urgență, informează Prefectura Neamț.

Președintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul de Neamț, George Lazăr, a propus în ședință mai multe măsuri care au fost validate și aprobate de către membrii comitetului, cu aplicabilitate din data de 15 mai.

Astfel, după încetarea stării de urgență se deschid pentru public următoarele obiective, cu respectarea măsurilor de distanțare socială: cimitirele, parcurile, grădinile zoologice, ștrandurile – doar zonele de agrement și plimbare, terenurile de sport pentru practicarea sporturilor individuale (tenis de câmp). Rămân închise zonele amenajate cu piscine, zonele de grătare și terenurile pentru practicarea sporturilor de echipă.

Citește și:   149 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț, 7.095 la nivel național

De asemenea, după încetarea stării de urgență se deschid pentru public stadioanele – se deschid doar pistele în vederea practicării sporturilor individuale (atletism). Din 15 mai se deschid și bazarele, oboarele, târgurile care au caracter permanent, în localitățile unde acestea sunt autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar și dispun de utilități, împrejmuire, controlul accesului și asigurarea pazei – programul zilnic va fi între orele 8 – 18, iar administratorii acestora vor dispune măsuri pentru a asigura respectarea distanțării sociale – minim 1,5 metri între comercianți și măsuri pentru evitarea aglomerării.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va asigura comunicarea prezentei hotărâri unităților administrativ teritoriale din județul Neamț, precum și altor instituții interesate, mai precizează comunicatul Prefecturii Neamț.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0