Noi acuzaţii la adresa firmei de transport: „Pristyl îşi ameninţă clienţii”

HomeActualitate

Noi acuzaţii la adresa firmei de transport: „Pristyl îşi ameninţă clienţii”

 

La finele săptămânii trecute, în urma unei reclamaţii anonime legată de transportul angajaţilor de la TRW, am luat legătura cu managerul firmei de transport şi am cerut detalii, protejând numele firmei tocmai pentru că nu ni s-au prezentat dovezi la acuzaţiile că nu se foloseşte aerul condiţionat. Era vorba de societatea de transport Pristyl, din Roman, iar pe pagina noastră de socializare mai multe persoane au reclamat condiţiile în care fac naveta, şi nu doar pe maşinile de la această firmă.

În cursul zilei de marţi, am primit pe adresa noastră mai multe fotografii despre cum se desfăşoară transportul de persoane şi acuzaţii la adresa „obrăzniciei” unora dintre şoferi.

„Bună ziua! Aş vrea să va arăt în ce condiţii jalnice circulă autobuzele de la Pristyl! În primul rând, că ni s-a pus viaţa în pericol, pentru că un autobuz a luat foc pe traseu deoarece este prea vechi şi călătorii sunt transportaţi ca nişte sardine! Aer condiţionat nu există şi întotdeauna călătorii sunt ameninţaţi că nu vor mai putea călători cu acest autobuz dacă tot se plâng! Mulţumesc!”, a fost mesajul primit din partea unui călător care şi-a dorit ca identitatea să nu-i fie publicată.

„Teama” de a nu-şi dezvălui numele este justificată, dat fiind faptul că aceeaşi persoană ne-a adus în atenţie şi modul în care unii şoferi se comportă: „Un domn şofer, pe numele său L****n, le vorbeşte foarte urât călătorilor: «Eu conduc autobuzul, dacă vreau te iau din staţie dacă nu – nu, căpriţo». Chiar dacă există un abonament pe acel traseu!”, a mai spus persoana care ne-a sesizat.

Respectându-ne meseria şi cititorii, am încercat să obţinem un punct de vedere al reprezentantului firmei de transport Pristyl. Pe numărul de telefon pe care l-am apelat pentru articolul trecut, când managerul – Ionuţ Pricope – a fost amabil, corect şi a explicat că respectă întocmai contractul şi respectă şi călătorii, ne-a răspuns acum altcineva, care nu şi-a spus numele, dar a explicat că reprezintă Autogara Pristyl. Persoanei respective i-am explicat ceea ce ni s-a adus la cunoştinţă şi ceea ce se vede în fotografiile ataşate – oameni care sunt transportaţi în picioare, deşi acest lucru este perfect ilegal. În ciuda încercării noastre de a afla adevărul şi de a încerca să ne facem datoria, bărbatul de la „capătul firului” întâi a precizat că oamenii care nu sunt în staţii nu sunt luaţi de şoferi, iar mai apoi, când am insistat pe comportamentul şoferului, ne-a ameninţat voalat că ştie cine suntem şi a invocat că suntem îndemnaţi de firmele concurente să întrebăm despre condiţiile de transport. Spre finele convorbirii, din păcate, reprezentantul firmei a precizat că persoana care a făcut reclamaţia nici nu va mai primi abonament din partea Pristyl şi că îi doreşte acesteia să „ajungă lângă mama” sa.

Aşa cum spuneam, Ziarul de Roman şi-a făcut întotdeauna datoria de a informa corect cititorii, nepărtinitor, dar, din păcate, ne-am lovit de comportamentul de neacceptat din partea unui reprezentant al firmei de transport. Mai ales în condiţiile în care, în ultima lună, numărul maşinilor de transport implicate în accidente rutiere grave, soldate cu decesul mai multor persoane, a crescut, tocmai pe fondul nepăsării unora dintre patroni, care preferă să pună afacerea mai presus de viaţa oamenilor, fără bun simţ faţă de aceştia.

pristyl 1

pristyl 2

pristyl 3

pristyl 4

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • La puscarie. cei ce nu respecta legea , amendati si puscarie. indiferent de numele firmei .

  • Dar Politia rutiera ce pazeste ? Traseele autobuzelor cu navetisti ar trebui supravegheate , iar autobuzele controlate zilnic. Acolo unde se gasesc nereguli sa se aplice amenzi usturatoare si poate asa se vor invata minte. E chiar atat de complicat ?