Ninsori, viscol și vânt puternic în sudul Moldovei și în zona de sud a țării, până duminică seară

HomeSocial

Ninsori, viscol și vânt puternic în sudul Moldovei și în zona de sud a țării, până duminică seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri avertizări de tip cod galben și cod portocaliu, vizând precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol, pentru sudul Moldovei și sudul țării, valabilă până duminică seară.

Conform meteorologilor, în intervalul vineri, 24 noiembrie, ora 18:00 – duminică, 26 noiembrie, ora 18:00 (COD GALBEN), aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25 – 30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40 – 50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60 – 75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

Duminică, 26 noiembrie, între orele 02:00 – 16:00 (COD PORTOCALIU), în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75 – 85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0