HomeActualitateRoman

Nicio scuză pentru stăpânii de câini

cainiDispozitivele pentru stocarea şi eliberarea de pungi de unică folosinţă pentru materiile fecale ale câinilor care sunt scoşi la plimbare de stăpânii lor au fost montate de lucrătorii Primăriei Roman în mai multe locuri din oraş. Aceste dozatoare de pungi se găsesc în parcul din faţa Primăriei, în parcul de lângă Casa de Cultură, în parcul din zona Hotel – Bibliotecă, în Pietonal şi în Parcul Municipal. Dozatoarele vin în ajutorul romaşcanilor care au animale de companie, pentru ca pe spaţiile publice să fie păstrată ordinea şi curăţenia. În cazul stăpânilor care nu respectă normele impuse de administraţia locală, Poliţia Locală va putea interveni pentru sancţionare. Amenzile sunt cuprinse între 100 şi 300 de lei şi nu se referă doar la mizeria pe care patrupedele o lasă în urmă, ci şi la nerespectarea altor reguli atunci când animalele se află pe domeniul public.

Conform hotărârii adoptate de aleşii locali în 2014, deţinătorii de câini care locuiesc în imobile cu grădină sau curte au următoarele obligaţii: să nu permită ieşirea câinilor neînsoţiţi pe domeniul public sau privat al municipiului şi să ţină câinii legaţi, dacă nu există împrejmuiri corespunzătoare.

Deţinătorii de câini care locuiesc în condominiu au obligaţia de a lua toate măsurile necesare astfel încât animalele de companie pe care le deţin să nu murdărească sau să deterioreze spaţiile de folosinţă comună (holuri, scări, spaţii verzi, trotuare, parcuri etc.), să efectueze curăţenia şi dezinfecţia în cazul murdăririi şi să refacă bunurile din spaţiile de folosinţă comună în cazul deteriorării lor de către animalele de companie.

În acelaşi act normativ se prevede că circulaţia liberă a câinilor cu stăpân pe domeniul public şi privat al municipalităţii este interzisă, dacă patrupedul nu are botniţă – în cazul câinilor periculoşi – şi lesă.

Comentarii

WORDPRESS: 0