Prima paginăPolitica

„Nemțenii vor alege un om care a creat locuri de muncă pentru sibieni, Klaus Iohannis!”

Dimensiune text

Afirmația aparține lui Mugur Cozmanciu, președintele PNL Neamț. Lideri ai ACL au fost prezenți, miercuri, la Roman. Aceștia s-au întâlnit cu romașcanii, în cadrul mai multor acțiuni.

Prim-vicepreşedintele Alianței Creștin-Liberale (ACL) Mihai Răzvan Ungureanu, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur şi liderii ACL Neamţ Mugur Cozmanciuc, Alexandru Drăgan, Eugen Ţapu Nazare, Radu Surugiu şi Vasile Beţianu au participat la o conferinţă de presă privind alegerile prezidenţiale.

acl 2Președintele PNL Roman, senatorul Eugen Țapu, a vorbit despre pretextul vacanței parlamentare, al cărei scop ar fi acela de a acoperi ridicarea imunității câtorva senatori din alianța politică de la guvernare, care sunt implicați în scandalul Microsoft. El a mai spus că Victor Ponta nu poate fi un bun președinte, pentru că a eșuat în a fi un bun premier.

”Acest Guvern, condus de Victor Ponta, a reușit performanța să arunce economia națională în recesiunea tehnică. Asta înseamnă că, timp de două trimestre, economia s-a contractat, ceea ce ne dă nouă un trend că economia este pe o pantă descendentă. Pentru a reuși să scoți economia de pe această pantă, pentru a nu te duce în recesiune, trebuie un șoc. Șocul poate fi produs prin două lucruri: stimulând investițiile și  scăzând fiscalitatea. Ori, noi constatăm acum că exact banii de la investiții – 500 de milioane de euro – s-au transformat în mită electorală pentru a cumpăra primari și voturi, iar la nivel de taxe și impozite, Guvernul Ponta este demult pe contrasens, neînțelegând de a scădea taxe, ci de a le crește. Dacă acest prim-ministru nu a fost în stare să performeze, în doi ani și jumătate, în fruntea Guvernului, nu văd cum ar performa ca președinte”, a afirmat senatorul Eugen Țapu. Situația economică și socială a județului Neamț a fost concentrată de Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, într-o formulă de campanie electorală succintă:”Nemțenii vor alege un om care a creat locuri de muncă pentru sibieni, Klaus Iohannis!”

”Moldova va da diferența de vot care-l va face pe Klaus Iohannis președinte”

acl 3Senatorul Gheorghe Flutur susține că formarea marelui partid de dreapta, PNL, a fost o mișcare inspirată, confirmată de sondajele de opinie realizate în această perioadă.

”Inspirată a fost și desemnarea lui Klaus Iohannis candidat din partea ACL, care este pe scorul celor două partide. ACL  înseamnă, de fapt, marele partid de dreapta PNL, pentru că  fuziunea a fost recunoscută în instanță. Există cel puțin trei motive pentru care cetățenii trebuie să-l voteze pe Klaus Iohannis. Omul Klaus Iohannis este cel care a realizat ceva în mandatele de primar al Sibiului. Experiența pozitivă de la Sibiu din perioada 2000-2014 poate fi un argument de forță, pentru că dorim ca și România să arate așa. Al doilea motiv este că domnul Klaus Iohannis nu este singur – este flancat de marele partid de dreapta, de ACL, care a adunat aproape toate forțele de dreapta și de centru-dreapta. Și al treilea argument este acela că marele partid de dreapta și Klaus Iohannis fac parte din cea mai mare familie europeană: Partidul Popular European (PPE). PPE conduce Europa astăzi; avem președintele Comisiei Europene reprezentant al PPE, iar majoritatea în Parlamentul European este deținută de PPE. Așadar, Klaus Iohannis face parte dintr-o importantă familie politică, atât pe plan național, cît și pe plan internațional”, a spus Gheorghe Flutur.

Liderii ACL au condamnat la unison ordonanța care permite migrația politică. Ei și-au exprimat speranța că cetățenii vor sancționa ”acest abuz de putere, care nu are nimic în comun cu democrația”, după cum au apreciat.

”Odată demonstrat ce înseamnă forța Moldovei, Moldova va da diferența de vot care-l va face pe Klaus Iohannis președinte. În momentul acesta, Klaus Iohannis are toate șansele de a ieși președinte și asta nu numai pe seama modului în care a fost guvernată țara în ultimii doi ani și jumătate, ci și pe seama lipsurilor evidente ale contracandidaților săi, începând cu Victor Ponta și terminând cu Elena Udrea; și nu inutil pronunț acest nume aici, știind că, în județul Neamț, mulți au jucat la două capete sperând ca, în felul acesta, să fie protejați de justiție”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta a fost că este unul dintre susținătorii proiectului autostrăzii Iași – Târgu Mureș. ”Sunt alături de colegii mei aici prezenți, unul dintre susținutării îndârjiți ai autostrăzii care leagă Moldova, peste Carpații Orientali, de Transilvania. Câtă vreme nu va exista o legătură directă între Iași și Târgu Mureș, pe autostradă, șansele de revigorare economică a județului Neamț sunt foarte scăzute. Ceea ce observăm este că, în ciuda eforturilor pe care le-am făcut, în aprilie 2012, de a include autostrada Iași-Târgu Mureș în desenul general european al căilor strategice de transport, eforturi încununate de succes atunci – desen în care comunicațiile principale, infrastructura rutieră principală era asigurată în construcție și întreținere în procente de 80% din fonduri europene – Guvernul actual condamnă, în continuare, Moldova la periferizare, «oferind» un fel de compensație, care ar fi un drum express, drum express care este promis undeva, peste  patru – cinci exerciții bugetare”, a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.

acl 4Fostul prim-ministru al României a avut un mesaj special pentru primarul municipiului Roman: ”Aș vrea să știu cum se va simți domnia sa, în 17 noiembrie, în cazul în care eforturile politice și electorale se vor fi dus către un candidat care nici măcar nu este din Moldova. Rugămintea mea către domnul primar este să ia în considerare lecția de la europarlamentare și să-și gândească mai bine viitorul politic”.

După conferința de presă, liderii ACL s-au întâlnit cu angajații unei fabrici din Roman, cu mai multe cadre didactice și apoi au mers, în grup, prin oraș, pentru a discuta cu cetățenii. Sâmbătă, toți membri ACL din Moldova se vor întâlni la Iași, în cadrul unui meeting în care Klaus Iohannis își va prezenta programul de țară.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0