Nemțenii se tratează în Suedia, Danemarca sau Elveția

Dimensiune text

Asiguraţii nemţeni au beneficiat de servicii medicale în ţări precum Germania, Slovacia, Elveţia, Luxemburg, Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Malta, Cipru sau Finlanda.

În momentul în care în România nu mai există niciun tratament care să îi poată fi aplicat unui cetăţean pentru o anumită boală, acesta se poate trata, pe baza unor acorduri internaţionale, în diferite ţări cu care Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) are încheiate convenţii.

CAS Neamţ a plătit, în 2015, pentru tratamentele nemţenilor în străinătate, aproximativ 730.000 de lei. Asiguraţii nemţeni au beneficiat de servicii medicale, în baza acordurilor internaţionale, în: Austria, Italia, Germania, Slovacia, Grecia, Elveţia, Luxemburg, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Franţa, Suedia, Ungaria, Malta, Cipru, Finlanda, Portugalia, Cehia şi Bulgaria. Tratamentele au fost decontate pe baza cardului european de asigurări sociale de sănătate, a certificatului provizoriu de înlocuire a cardului sau în baza formularelor specifice de tratament în cadrul ţărilor membre UE sau din Spaţiul Economic European (SEE).

Trimiterea bolnavilor pentru tratament în statele membre UE sau SEE se aprobă de Ministerul Sănătăţii numai pentru afecţiunile care nu pot fi tratate în ţară, pe baza unei documentaţii medicale bine întocmite. Cei care vor să beneficieze de un tratament în străinătate trebuie să aibă ei bani pentru transport în ţara respectivă, deoarece acesta nu este decontat.COMENTARII

WORDPRESS: 0