Prima paginăActualitate

Nemţenii pleacă în vacanţe în afară, iar străinii vin la noi

Dimensiune text

În primele patru luni ale acestui an, numărul sosirilor în structurile de cazare turistică din judeţ a fost mai mare cu 10,1% faţă de  aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Odată cu încheierea anului şcolar, nemţenii au început să facă planuri pentru a pleca în vacanţă în diferite colţuri ale ţării sau ale lumii. După datele oferite de către agenţiile de turism, bugetul mediu alocat de locuitorii din Neamţ pentru vacanţele la mare în ţară se situează între 370 şi 470 de euro de familie, în timp ce pentru destinaţiile din străinătate se cheltuiesc, în medie, 850 – 1.150 de euro. Destinaţiile preferate de familii sunt cele din apropierea litoralului, fie că este vorba despre turismul intern sau extern. Tendinţele din anii trecuţi arată că majoritatea familiilor cu copii de până în cinci ani preferă să meargă pe litoralul românesc, iar celelalte categorii de turiști aleg destinaţii ca Bulgaria, Turcia, Grecia sau Spania.

În timp ce nemţenii să grăbesc să plece din zonă pentru petrecerea vacanţei, datele oferite de Direcţia Regională de Statistică (DRS) Neamţ arată că, în primele patru luni ale anului, 36.097 de turişti au vizitat judeţul Neamţ, cu 10,1% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Structurile de cazare din categoria trei stele au deţinut ponderea cea mai mare – 57,8%, faţă de 54,6% în 2013.
La sosirile turiştilor români au fost înregistrate creşteri cu 9,4%, iar la turiştii străini – cu 22,1%. Înnoptările au fost în număr de 63.710, cu 24,9% mai mare decât în perioada ianuarie – aprilie 2013. Cel mai mare număr de sosiri ale turiştilor s-a înregistrat în structurile de cazare din categoria trei stele – 22.845, reprezentând 63,3% din numărul total pejudeţ, urmat de numărul sosirilor din structurile de cazare din categoria patru stele – 8.214, respectiv 22,8% din numărul total al sosirilor. Localitatea cea mai vizitată de turişti este Piatra Neamţ, pe locul doi situându-se Romanul, urmat de comuna Alexandru cel Bun şi localitatea Ceahlău. Cei mai mulţi turişti străini care au vizitat judeţul în primele luni ale anului provin din Italia, Polonia, Germania şi Israel.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0