Prima paginăNeamt

Nemțenii nu vor să-și modernizeze exploatațiile agricole

Dimensiune text

Doar trei proiecte din județul Neamț, depuse în cadrul Măsurii 121, au fost declarate eligibile de reprezentanții Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP).

 

Raportul de evaluare al proiectelor aferente Măsurii 121, „Modernizarea exploatațiilor agricole”, depuse în cadrul sesiunii desfășurate în perioada 17 aprilie-16 mai 2012, a fost publicat pe pagina oficială de internet a APDRP.

Astfel, din cele 150 de proiecte din sectorul animal, declarate eligibile, unul singur este din Neamț. SC Boviselect SRL, din satul Traian, comuna Zănești, va construi o fermă de bovine pentru producția de carne și lapte. Valoarea eligibilă totală a proiectului este de 1.757.287 de euro, iar contribuția privată se ridică la 878.644 de euro. Alte patru proiecte depuse din Neamț au fost declarate neeligibile.

În sectorul vegetal au fost declarate eligibile 494 de proiecte, însă doar două sunt din Neamț. SC Seredava SRL, din comuna Alexandru cel Bun, a depus un proiect pentru modernizarea unor sere cu centrale termice pe combustibil solid, sisteme automate de irigații și ventilare și sistem hibrid de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice și turbină eoliană. Valoarea eligibilă totală a proiectului este de 54.343 de euro, iar contribuția privată de 32.606 euro.

Și SC Prod Mays SRL, din comuna Girov, dorește modernizarea fermei vegetale. În acest caz, 794.122 de euro reprezintă valoarea eligibilă totală a proiectului, iar 476.474 de euro, contribuția privată.

Solicitanții nemultumiți de evaluarea propriei cereri de finanțare pot depune contestație la Oficiul Județean al APDRP.

Contestațiile se pot depune în termen de cinci zile lucrătoare de la primirea notificării, dar nu mai mult de 12 zile lucrătoare de la postarea pe site-ul APDRP a Raportului de evaluare.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0