Prima paginăActualitate

Nemțeni ridicați de DIICOT

Dimensiune text

Mai multe persoane din Neamț au fost ridicate de DIICOT Brașov pentru că au contractat credite cu acte false.

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Brașov, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Brașov, au destructurat un grup infracțional organizat, constituit din 65 de persoane, specializat în săvîrșirea de fraude bancare.

În fapt, în perioada 2010 – 2012, liderii grupului infracțional organizat, invinuiții Ioan Holban, Nicoleta Chiriac, Anca Maria Andrieș Ursu, împreună cu alți membri ai grupării, au solicitat și obținut, în mod fraudulos, credite de la unități bancare și instituții de credit de pe raza județului Brașov. Creditele au fost obținute prin prezentarea de documente false – adeverințe de salariu, fișe fiscale, contracte individuale de muncă, cărți de muncă, garanții fictive sau supraevaluate.
Valoarea prejudiciului este estimată la aproximativ 500.000 de euro.

La data de 28 august, procurorii DIICOT au efectuat 36 de percheziții domiciliare, precum și la sediile unor societăți comerciale din județele Brașov, Cluj, Hunedoara și Neamț.
La sediul DIICOT Brașov vor fi aduse 65 de persoane în vederea audierii, urmînd ca, după finalizarea audierilor, să fie dispuse măsurile legale.
Cercetările au fost efectuate cu sprijinul BCCO București, BCCO Cluj, SCCO Deva și SCCO Neamț.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • sasa 9 ani

    Ma bucur ca autoritatile ii gasesc si pedepsesc!Tineti-o tot asa