NEMŢEANUL MARIUS ROGIN, ÎNSCRIS ÎN CURSA PENTRU PRIMĂRIA SECTORULUI 4 BUCUREŞTI

HomePolitica

NEMŢEANUL MARIUS ROGIN, ÎNSCRIS ÎN CURSA PENTRU PRIMĂRIA SECTORULUI 4 BUCUREŞTI

După ce, în 2013, fostul deputat PDL Marius Rogin a ales să se înscrie în PNL, dar la București, și nu în Neamț, numele său a reapărut pe scena politică ca fiind unul dintre cei care au intrat în cursa internă a formațiunii pentru funcția de candidat al sectorului 4 al capitalei.

ROGINÎn iunie 2013, pentru Ziarul Ceahlăul, Marius Rogin declara că s-a mutat la București și s-a înscris în PNL: “Cei din PNL sunt vechi colaboratori, de pe vremea când am făcut echipă în Alianța DA. Majoritatea colegilor i-am avut din PNL și, în plus, interesele mele sunt acum pentru București. Nu există un alt motiv pentru care am ales organizația din capitală. Domiciliez în București. Am luat decizia acum, meciul politic continuă, dar eu mă consider liber de contract cu PDL”.

Contactat de PSnews.ro, Marius Rogin spune că a devenit președinte al organizației PNL – sectorul 4 și își asumă rolul de candidat la Primărie. „Una din prioritățile mele este reabilitarea, dacă se poate 100%, a tuturor locuințelor din Sectorul 4, reabilitarea termică”, a precizat Rogin pentru PSnews.ro.

Deputat de două ori

Născut în 1964, Marius Rogin a fost deputat de Neamț între 2004 și 2012 (două mandate, ambele primite de la PDL)

În mandatul 2008-2012, Marius Rogin a avut 31 de propuneri legislative, din care patru promulgate legi, iar în mandatul anterior avusese 14 propuneri legislative, din care două promulgate legi.

În 2013, Marius Rogin declara că deține două terenuri și un apartament în Piatra Neamț, precum și două autoturisme – un Audi și un Mercedes. În 2012, a vândut un teren în Otopeni, un teren și o casă și un al treilea teren, obținând pe toate 167.000 de euro, dar avea și datorii de 135.000 de euro.

NATO, Pentagon, dar și prelucrarea lemnului

Conform CV-ului din 2012, Marius Rogin a absolvit Institutul Politehnic Gh. Asachi, Universitatea Naţională de Apărare – Absolvent al Colegiului Naţional de Apărare – studii de înaltă pregătire militară în siguranţa naţională şi securitate.
Marius Rogin spune că a urmat cursuri de perfecţionare: în siguranţa economică naţionala – Bruxelles, sediul NATO, în securitate energetică – Roma, în siguranţa economico-financiară – Atena, instruire militară pe problem de lupta anti-tero – sediul Pentagon, Washington USA  și cursuri de perfecţionare – Total Quality Management, Baan Education Olanda. În 2011 a absolvit Institutul Diplomatic Român – „Securitate, diplomaţie şi politică externă” și în 2012 a ieșit masterand de la Academia de poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

La experienţă profesională, Marius Rogin se laudă cu IAMRCT Bucharest, Contractor Neamţ (Vulcan Bucureşti), Department Aprovizionare, 1989 – 1991, Wilch Roeser & Soehne GmbH &Co. Nereseheim Dorfmechingen, Germany, 1991 – 1994 și SC AMA IMPEX SRL Piatra Neamţ, fondată în 1995, cu obiect de activitate prelucrarea lemnului.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • vasile 7 ani ago

    poti sa ai 100deasazise diplome si masterand ca tot rogin ramai si sper ca bucurestenii sasi gaseasca un bucurestean cu adevarat capabil .chiar ias antreba pe bucuresteni nu sa mai gasit an tot bucurestiul decat nulitati din neamt-rogin-ontanu-piedone? grav bucurestenilor,