Prima paginăSport

„Ne propunem clasarea între primele trei”

Dimensiune text

* a declarat Marcel Benchea (foto), director tehnic al SCM Petrotub Roman

Pînă la începutul campionatului Ligii a treia la fotbal a mai rămas o săptămînă, timp în care nu se pot schimba prea multe pentru SCM Petrotub Roman, al cărui lot pare să se fi stabilizat la 19 jucători.

 

Așteptată de mult timp, o promovare în liga secundă a echipei romașcane se regăsește voalat în declarațiile conducerii clubului, din precauție sau din alte motive. Are Romanul echipă mai bună decît la începutul sezonului precedent? Lotul este cam același. Experiența este mai mare cu un an. Forma de moment? În jocurile de verificare, fotbaliștii romașcani s-au impus o singură dată. Cu alte cuvinte, varianta optimistă ar fi că echipa va începe să alerge și să joace la nivel apropiat de maximum disponibil odată cu începerea întrecerii oficiale.

Am tratat ultimul meci de pregătire ca pe unul oficial. Sperăm ca, în turul campionatului, Popa și Costea să aducă plusul de valoare care să crească încrederea echipei în propriile forțe. Se anunță un campionat dificil. Echipa băcăuană, întărită, bine așezată și cu un antrenor nou, Viorel Tănase, are intenția declarată de a promova. Va fi o luptă strînsă în acest campionat, cu echipe precum cele din Panciu, Pașcani, Dorohoi sau Suceava, spre exemplu, peste media celor din Liga a treia. Competiția este deasupra celei din campionatul trecut. Noi ne dorim să fim, în continuare, o rampă de lansare pentru jucătorii tineri, o motivare pentru juniorii nou-veniți, Dornescu și Alexoaie, care, pe lîngă cei aduși mai înainte, Alexandru, Gafița, Ciobanu, Țapu și Talpalariu, să continuie tradiția. Dumitraș și Drugă au confirmat. Este rîndul lor. Antrenorii Susanu și Țapu au posibilitatea să demonstreze că sînt profesioniști, încă de la acest început de drum. Le acordăm încredere. Au experiența necesară, cîștigată la grupele de copii și la echipa mare, în cazul lui Susanu. În cantonament a contat și formarea relațiilor dintre cei mai noi din echipă și nucleul de jucători mai vechi din lot. Sper ca Mădălin Popa să tragă echipa după el, sper în revenirea lui Vulpe. Acest nou campionat, în care sînt înscrise 13 echipe, nu va mai lăsa posibilități de a recupera punctele pierdute. Nu va trebui să avem momente de relaxare, de respiro. Obiectivul nostrul este clasarea pe unul dintre primele trei locuri. Mingea este și în terenul echipei noastre acum, în ce privește vehiculatul drept de promovare. Toate echipele vor pleca de pe aceeași linie, majoritatea avînd valoare apropiată„, a spus Marcel Benchea, directorul executiv al SCM Petrotub Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0