Naționala României trage nădejde să ajungă la Olimpiadă

Selecționerul Radu Voina a anunțat componența lotulului de jucătoare convocate la echipa reprezentativă, lotul lărgit, cu care România va aborda tuneul preolimpic de la Lyon (Franța).

 

 

Dintre cele 21 de jucătoare convocate, doar 16 vor face deplasarea în Franța. Iată cum se prezintă lotul: Talida Tolnai, Tereza Pîslaru, Mirela Nechita, Denisa Dedu (portari), Valentina Ardean Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Georgiana Ciuciulete, Ada Nechita, Cristina Vărzaru, Ramona Farcău, Aurelia Brădeanu, Diana Druțu, Adina Meiroșu, Daniela Băbeanu, Mihaela Ani Senocico, Gabriela Perianu, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu, Alina Horjea.

Turneul de calificare din Franța, la care vor mai fi prezente reprezentativele din Japonia, Muntenegru și țara gazdă, va avea loc în perioada 25-27 mai. Am dorit să evităm suprize neplăcute la capitolul accidentări și, peste lista de 21, avem alte 3-4 jucătoare în vizor, cu posibilitatea de convocare. Îmi doresc mult ca după ce ne adunăm, în 13 mai, prioritatea numărul 1 în handbalul românesc să fie echipa națională feminină. Nu ar trebui să mai primeze nimic altceva, nici declarațiile de ședință și nici planurile individuale, ci interesul național. Cristina Neagu nu va putea fi alături de noi, nici la turneul preolimpic și nici la Jocurile Olimpice de la Londra. După revenirea recentă din SUA, de la ultimul control medical, ne-a spus ca medicii i-au recomandat repaus între trei și șase luni”, a declarat Radu.

În perioada 14-21 mai, naționala feminină va efectua un stagiu comun de pregătire și jocuri de verificare cu echipa similară a Coreei de Sud. Programul României la turneul preolimpic este următorul: 25 mai – cu Franța, 26 mai – cu Muntenegru, 27 mai – cu Japonia.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!