Muzeul de Istorie Roman aniversează 66 de ani de la înființare

HomeCultural

Muzeul de Istorie Roman aniversează 66 de ani de la înființare

Săptămâna viitoare, două manifestări culturale vor marca aniversarea a 66 de ani de la înființarea Muzeului de Istorie Roman.

În perioada 11 septembrie – 25 octombrie, expoziția de postere „Cercetare, restaurare, conservare”, găzduită de Muzeul de Istorie Roman, va prezenta imagini care surprind bunuri culturale în Laboratorul de Restaurare-Conservare al Complexului Muzeal Național Neamț. Prin cele 12 postere, publicul larg va putea descoperi artefactele din patrimoniul Muzeului de Istorie Roman în diferite etape de cercetare interdisciplinară, conservare și restaurare, respectiv aplicarea unor tehnici de analiză moderne în studiul stării de conservare, precum și metodologii de restaurare pentru punerea lor în circuitul expozițional.

La realizarea expoziției de postere „Cercetare, restaurare, conservare” au contribuit șef Serviciu Laborator Restaurare-Conservare dr. Otilia Mircea, expert în investigații fizico-chimice, conservare și restaurare metale, expert în restaurare ceramică Dumitru Bostan, restaurator ceramică Ana Lăcrămioara Băcăoanu, muzeograf Lavinia-Ana Axentioi și muzeograf George Lucian Vasiliu.

„Expoziția temporară va fi deschisă luni, 11 septembrie, la Muzeul de Istorie Roman (Corp B) și este dedicată Muzeului de Istorie Roman, la împlinirea a 66 ani de la înființare. De asemenea, de la ora 16, în corpul A – Palatul Nevruzzi, va avea loc simpozionul Proiecții Culturale: 66 de ani de la înființarea Muzeului de Istorie Roman, organizat de Laboratorul de Restaurare-Conservare al Complexului Muzeal Național Neamț, în semn de recunoștință față de fondatorul instituției, cercetător științific dr. Vasile Ursachi”, au precizat reprezentanții Complexului Muzeal Național Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0