Muzeele din Roman, deschise sâmbătă seară în cadrul evenimentului „Noaptea muzeelor”

HomeCultural

Muzeele din Roman, deschise sâmbătă seară în cadrul evenimentului „Noaptea muzeelor”

Sâmbătă, 14 mai, între orele 18:00 – 24:00, sunteți așteptați să vă petreceți timpul liber la muzeu. Toate muzeele Complexului Muzeal Național Neamț (în afară de Muzeul de Etnografie Piatra Neamț) sunt deschise publicului, gratuit. „Expoziții permanente valoroase, expoziții temporare inedite și interesante, film documentar de excepție, expoziții stradale bine documentate, ateliere muzeale, trageri cu arcul și prezentare de arme și armuri, sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le puteți descoperi cu această ocazie”, informează reprezentanții Complexului Muzeal Național Neamț.

La Muzeul de Istorie Roman, evenimentul include sâmbătă seară un colocviu și o nouă expoziție temporară, Colocviul „Bresle, meșteșuguri și tradiții pe Ulița Mare a Romanului (partea a II-a)” și expoziția temporară „Ceramică din fosta Kaza a Brăilei”. La Muzeul de Științele Naturii Roman va avea loc un vernisaj cu ocazia „Nopții Muzeelor”, al expoziției temporare „Termitele, adevărați arhitecți ai naturii”. La Muzeul de Artă Roman, vor avea loc cu acest prilej un vernisaj și o demonstrație live – expoziția temporară Mihai Olteanu.

Tot sâmbătă seară, vor avea loc activități cu prilejul Nopții Muzeelor și la Muzeul Colectivizării din Tămășeni, unde vor fi prezenți și tinerii voluntari de la Asociația „Mușatinii” din Roman.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment care se desfășoară la nivel european, inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronat în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. „Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 18-a ediție. Muzee și instituții culturale din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit în toată Europa, în data de 14 mai”, precizează organizatorii. În România, evenimentul este organizat de către Rețeaua Naționala a Muzeelor din România, membru al celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor – Network of European Museum Organisations.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0