Prima paginăSocial

Mușatinii participă la cea de-a IV-a ediţie a Campionatului de Bine

Mușatinii participă la cea de-a IV-a ediţie a Campionatului de Bine

Dimensiune text

 

musatiniiÎn perioada 6 decembrie – 15 februarie 2017, se desfășoară cea de-a IV-a ediţie a Campionatului de Bine – cea mai amplă competiţie dedicată finanţării organizaţiilor neguvernamentale prin intermediul donaţiilor individuale. Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială, Asociația Mușatinii Roman, Asociația Cultural Social Economică Christiana din județul Neamț participă la cea de-a IV-a ediţie a Campionatului de Bine.

Trei ONG-uri, patru proiecte pentru Neamț

În cadrul Campionatului de Bine, organizat de Bursa Binelui – singura platformă online din România unde donaţiile sunt necomisionate, au fost înscrise 110 proiecte sociale, implementate de 81 de organizaţii neguvernamentale din 23 de judeţe ale ţării, inclusiv Bucureşti. Sferturile de finală reprezintă prima etapă a competiţiei şi se desfăşoară în perioada 6 – 19 decembrie. În cadrul acestei etape, fiecare proiect trebuie să atragă suma de 300 de lei de la cinci donatori distincţi pentru a se califica în semifinala Campionatului de Bine.

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială, Asociația Mușatinii și Asociația Cultural Social Economică Christiana din județul Neamț participă la cea de-a IV-a ediţie a Campionatului de Bine.

Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială funcţionează în Piatra Neamţ şi Săvineşti și a aplicat cu proiectul: „Afterschool pentru copii din medii devaforizate”. Asociația Mușatinii are proiectul „Trimite un copil în tabără”, pentru care s-a strâns deja suma de 4.050 de lei, și mai participă și cu proiectul „Mușatinii în mișcare”, unde suma necesară este de 22.500 de lei, și presupune achiziționarea unui microbuz 8+1 pentru transportul elevilor.

Asociația Cultural Social Economică Christiana a intrat în competiție cu proiectul: „Centrul SAFE Siguranță Apărare Fericire Eliberare”, pentru organizarea unui centru de prevenire și instruire în activitatea antitrafic de persoane, cu rol de a organiza campanii de informare privind apărarea drepturilor omului în raport cu prevederile Legii 678/2001 cu modificările și completările ulterioare, și de facilitare a accesului la servicii sociale pentru victimele traficului de persoane.

Bursa Binelui

În ceea ce priveşte domeniile de activitate, cele mai multe iniţiative au fost înscrise în categoria Social – 40 de proiecte şi Educaţie – 34 de proiecte. Alte 15 proiecte vizează domeniul sănătăţii, nouă proiecte antreprenoriatul social, șase proiecte domeniul culturii şi câte trei proiecte dedicate drepturilor omului şi sportului.

La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele trei proiecte în funcţie de numărul donațiilor atrase și al numărului de donator distincți, premiile constând în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 euro pentru fiecare proiect câştigător. În cadrul celor trei ediţii anterioare, donaţiile au depăşit suma de 180.000 de euro, valoarea totală a premiilor acordate câştigătorilor de către Bursa Binelui și BCR fiind de încă 45.000 euro.

Proiectele participante pot fi vizualizate pe BursaBinelui.ro, în secțiunea dedicată Campionatului de Bine: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Participanti?StageId=9&editionId=5.

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision. Toată tranzacţia este 100% securizată şi nu se percepe niciun fel de comision.

Proiectele din Neamț pot fi consultate la următoarele adrese:

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Afterschool-pentru-copii-din-medii-devaforizate

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Trimite-un-copil-in-tabara

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Musatinii-in-miscare

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Centrul-SAFE–Siguranta-Aparare-Fericire-Eliberare

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0