În cadrul „Galei Mușatinilor” au fost rememorate activitățile și proiectele din primul an de activitate. La eveniment a participat și un grup de voluntari francezi, parteneri în ultimul proiect.
În sala de festivități a Colegiului Național „Roman Vodă” a avut loc luni, 17 iunie, „Gala Mușatinilor”, un eveniment care a marcat un an de activitate desfășurată în cadrul Asociației de voluntari „Mușatinii”.
A fost un moment de bilanț, în care mușatinii au rememorat activitățile și proiectele în care s-au implicat, împărtășind cu toți cei prezenți din experiența de a fi voluntar și în care voluntarii au fost premiați pentru implicarea de care au dat dovadă. Prezentarea pe scurt a proiectelor în care s-au implicat a fost presărată cu numeroase momente artistice, susținute de membrii asociației. Printre proiectele în care tinerii romașcani s-au implicat în acest an se numără „Le petit etudiant” – cursuri introducttive de limba franceză pentru copii, „Cu camera pe frontul de Est” – o incursiune, în spatele camerei de filmat în Romanul din timpul celui de-al doilea război mondial, „Strada nu e play-station” – un proiect care își propune prevenirea accidentelor rutiere în rândul tinerilor, activități ecologice și participarea la activitățile din centrul de zi patronat de Arhiepiscopia Romanului.
„A fost un an rodnic, în care au muncit pentru comunitate, cu activități numeroase și interesante, în care Mușatinii au reprezentat adevărate modele pentru oamenii mari. Indiferent dacă a fost vorba de a lucra cu copiii mai mici sau de a se implica în prevenirea accidentelor rutiere, toate aceste activități au contribuit la formarea lor ca oameni, i-au ajutat să crească frumoși și implicați în viața comunității în care trăiesc”, a spus profesorul Ovidiu Albert, coordonatorul Asociației „Mușatinii”.
La momentul de bilanț al mușatinilor a fost prezent și un grup de voluntari din Reims, Franța, care le vor fi parteneri în cel mai recent proiect al „Mușatinilor”.
Marți, 18 iunie, voluntarii romașcani și cei francezi pleacă la Bicaz, unde, timp de aproape o săptămână, împreună cu un grup de liceeni din localitate, vor ajuta la reamenajarea unei grădinițe.
Participarea la activitățile comune reprezintă, de asemenea, o bună ocazie de a învăța fiecare din experiența de voluntar a celuilalt și de a învăța mai mult despre tradițiile și specificul cultural al partenerilor de proiect.
[sam id=”3″ codes=”true”]
Comentarii
JOS PALARIA! Pentru a viziona un filmuleţ legat de acest eveniment vă recomand pagina FB cu numele Scoli Musatine 🙂