HomeActualitateRoman

„Muşatinii” au fost premiaţi la Gala Voluntariatului Nemţean

voluntar02„Muşatinii” au obţinut cel mai important premiu al Galei Voluntariatului Nemţean, cel acordat coordonatorului de voluntari al anului.

Voluntarii romaşcani din cadrul Asociaţiei „Muşatinii” s-au numărat printre premianţii primei ediţii a Galei Voluntariatului nemţean organizată de Asociaţia CREED – Centrul de Resurse Economice şi Educaţie pentru Dezvoltare. Desfăşurată într-un cadru festiv, la Central Plaza Hotel, Gala Voluntariatului Nemţean a fost un eveniment dedicat în exclusivitate voluntariatului, care a avut drept scop recunoaşterea contribuţiei aduse de voluntari, precum şi a importanţei proiectelor de voluntariat realizate în beneficiul comunităţii.

Romaşcanii au avut patru nominalizări, trei dintre acestea fiind selectate pentru finală, obţinând, în final, premiul coordonatorul centrului de voluntari al anului, înmânat Dariei Pricope, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”.

„A fost o mare bucurie pentru noi să obţinem, încă de la prima ediţie, cel mai important premiu al serii, a fost o încununare a tuturor activităţilor realizate de noi în cei aproape doi ani de activitate. Cred că, deşi suntem o asociaţie tânără, a contat foarte mult faptul că avem activităţi foarte variate, acoperind domeniul social, educaţional şi activităţi de mediu. Premiul obţinut este al tuturor voluntarilor romaşcani şi al domnului profesor Ovidiu Albert, fără de care nu am fi reuşit niciodată să ajungem până aici”, a spus Daria Pricope.

„Este o mare bucurie pentru noi ca, la mai puţin de doi ani de când Asociaţia «Muşatinii» a început să existe, să primim o recunoaştere oficială pentru tot ceea ce facem. Atunci când se implică în rezolvarea unei probleme, voluntarii nu o fac pentru că aşteaptă o recompensă, dar recunoaşterea impactului pe care îl au activităţile lor, venită din partea unui juriu profesionist, de adulţi, către adolescenţi, înseamnă foarte mult pentru aceşti tineri şi pentru activităţile viitoare”, a spus profesorul Ovidiu Albert, coordonatorul Asociaţiei „Muşatinii”.

Cifrele Galei, aşa cum au fost ele comunicate de către organizatori, arată în felul următor: 130 de invitaţi prezenţi, peste 70 de aplicaţii din partea a 65 de persoane, reprezentând 38 de organizaţii şi instituţii care au adus o contribuţie majoră în dezvoltarea comunităţii prin activităţi de voluntariat. Din juriu au făcut parte prefectul George Lazăr, Aurelia Simionică – viceprimar de Piatra Neamţ, inspectorul şcolar general Viorel Stan, Adrian Niţă – director al Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, Cătălin Goldan, director Perla Invest, Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, şi Ticu Lăcătuşu, preşedintele Clubului Montan Român.

Comentarii

WORDPRESS: 0