Municipiul Roman, locul I pe țară pentru „transparența instituțiilor publice”: Romașcanii decid!

HomeSocial

Municipiul Roman, locul I pe țară pentru „transparența instituțiilor publice”: Romașcanii decid!

 

Joi, 20 octombrie 2016, a avut loc, la București, cea de-a IX-a ediţie a „Competiţiei celor mai bune practici în administraţia publică din România”, organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), Guvernul României (prin Cancelaria Primului-ministru), Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, în parteneriat cu Consiliul Europei. În cadrul evenimentului, Primăria Roman a luat locul I la secțiunea „Transparența instituțiilor publice – premisa pentru creșterea încrederii cetățenilor în administrație”, afirmându-se cu proiectul privind programarea online pentru Direcția de Evidență Informatizată a Persoanei și cu proiectul privind debirocratizarea administrației locale.

inovatie-3

 

În competiție cu Bihor, Iași și Ministerul Educației

În cadrul Conferinţei Internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public”, au fost premiate cele mai bune practici din cele 64 de proiecte depuse de 48 de instituții publice din România, pe următoarele secţiuni tematice: Transparența instituțiilor publice – premisa pentru creșterea încrederii cetățenilor în administrație, Incluziunea socială, baza unei societăți democratice, Educaţia – bază pentru dezvoltarea societăţii, Reducerea risipei și eficientizarea cheltuirii banului public în administraţia publică locală.

„Municipiul Roman s-a înscris la Pilonul 1 «Transparența instituțiilor publice – premisă pentru creșterea încrederii cetățenilor în administrație», cu proiectul «Romașcanii decid!» – evaluarea satisfacției cetățenilor și implicarea acestora în procesul decizional. Proiectul a oferit cetăţenilor o platformă transparentă de exprimare în legătură cu opiniile privind calitatea și integritatea serviciilor publice. Urmând denumirea campaniei «Romașcanii decid!», respondenții au contribuit prin transmiterea de propuneri privind proiectele ce se impun a fi realizate și la elaborarea portofoliului de proiecte cuprins în Strategia Integrată de Dezvoltare a Municipiului Roman pentru perioada 2014-2027. Postarea chestionarului pe site-ul primăriei a oferit posibilitatea accesării şi completării lui în orice moment, de către orice persoană interesată. Aplicarea chestionarelor s-a dovedit a fi eficientă, deoarece structurile serviciilor publice au dispus măsuri concrete acolo unde s-a impus”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Pentru acest proiect, municipiul Roman a fost desemnat câștigător la secțiunea „Transparența instituțiilor publice”, celelalte instituții nominalizate fiind Camera Agricolă Județeană Iași, Consiliul Județean Bihor și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

„Este unul dintre cele mai importante premii primite de când conduc acest municipiu. Suntem la un standard superior. Acest premiu poziționează Romanul în fruntea administrațiilor publice locale din România. Speram la un premiu, chiar dacă ne aflam într-o companie selectă, concurând cu CJ Bihor, Camera Agricolă Iași sau Ministerul Educației. Mulțumesc pentru aceasta echipei din Primăria Roman, domnișoarei Mioara Cocea, domnului Constantin Neagu și doamnei Carmen Stanciu, șeful Direcției de Evidență Informatizată a Persoanei”, a mai precizat primarul Romanului.

La evenimentul de la București au participat și Jozsef Birtalan, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Vasile Dîncu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Victoria Violeta Alexandru, ministru pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Paul Gheorghiu, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Jutta Gȕtzkow, șef al Diviziei Bună Guvernare, Centrul de Expertiză pentru Reforma Administrației Publice Locale, Consiliul Europei, Dragoș Nicolae Pîslaru, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Daniela Moroșanu, secretar general adjunct, în Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Damien Lebas, consultant Școala Națională de Administrație din Franța (ENA), Aurel Sîmboteanu, prorector al Academiei de Administrare Publică din Republica Moldova, și Răzvan Papuc, decan al Facultății de Administrație și Afaceri din cadrul Universității din București.

inovatie-1

inovatie-2

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • DIPLOME PESTE DIPLOME ZAMBETE PESTE ZAMBETE – CAT MAI APORAPE DE PARADIS IN TRAGUL ROMANULUI.. STIMA NOASTRA SI MANDRIA

  • E real , la Roman curge lapte si miere , e super , se traieste bine de tot avem fabrici si uzine , abia astept ca familia romascana sa fac iarasi o alegere buna si sa trimita seful in parlamentul Romaniei. Ii multumim pentru ca a facut ordine in primarie , starpit coruptia , toate lucrurile is bune ,,,, of ,,, imi vine sa plang chiar acu’ am iesit in ploaie si nu ma pot abtine , Ma gandesc la batranii fericiti care sunt tratati bine mai ales la urgenta , la orfanii ce zambesc , la vaduvele care sunt fericite offf , daaa e bine si abia am inceput sa beau din tuica care ne mai incalzeste sufletele . Iar la urma doresc tuturor conducatorilor din primaria roman impreuna cu dl sef , sa aibe si ei viata romascanilor , sa traiasca cum traiesc ei , cu munca de 2 lei si perspective de 2 bani , si le mai doresc soarta miilor de patrupede care au trecut pe la padocurile ultramoderne de la groapa de gunoi…