HomeRoman

„Motivaţie de viaţă” pentru tinerii din Complexul Social „Familia Mea”

Sîmbătă, 2 iunie, va avea loc la Primăria Roman lansarea proiectului „Tineri pentru tineri”, proiect derulat de Asociaţia de Iniţiativă Locală Roman 2002 şi finanţat de Consiliul Judeţean Neamţ.

 

Proiectul va fi implementat în perioada 15 mai – 31 octombrie 2012, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ, cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ şi Consiliul Local al Tinerilor Roman. Proiectul are ca scop dezvoltarea abilităţii „Motivaţie de viaţă”, necesară integrării sociale, la 20 de tineri din Complexul Social „Familia mea”, cu vîrste cuprinse între 14 şi 17 ani.

Proiectul încurajează tinerii din cadrul Complexului de Servicii «Familia Mea» să se implice în activităţi civice, pentru dezvoltarea comunităţii. Cu acest prilej, tinerii au şansa de a-şi pune în valoare calităţile evidenţiate mai rar în procesul instructiv-educativ, de a-şi dezvolta aptitudinea de a fi un bun cetăţean. Urmărim, în acest proiect, dezvoltarea atitudinii activ participative atît a tinerilor voluntari, cît şi a tinerilor care trăiesc cu trauma abandonului în centrele de plasament, lipsiţi de motivaţia de a acţiona, de a-şi trăi propria viaţă„, a spus Elena Iancu, membră în colectivul de implementare a proiectului.

În cadrul proiectului vor fi organizate cinci ateliere de dezvoltare personală pentru 20 de tineri instituţionalizaţi. Temele ce vor fi dezbătute în cadrul atelierelor sînt sănătate, comunicare, competenţe antreprenoriale, obiective de viaţă, angajare, redactarea unui CV şi a unei scrisori de intenţie, gestionarea resurselor financiare, dar şi alte subiecte de interes ce vor putea fi propuse de tinerii participanţi. De asemenea, va fi organizat un concurs de proiecte deschis tinerilor. Cele mai bune şi viabile proiecte vor fi implementate, în anul şcolar 2012-2013, de către tinerii din Complexul de Servicii „Familia Mea”, în parteneriat cu membrii Consiliului Local al Tinerilor din Roman şi cu Asociaţia de Iniţiativă Locală Roman 2002.

Pe lîngă cei 20 de tineri din cadrul Complexului Social „Familia Mea”, în proiect vor fi implicaţi şi 15 voluntari din cadrul Consiliului Local al Tinerilor. „La încheierea perioadei de implementare a proiectului, sperăm să responsabilizăm tinerii din complexul social în ceea ce priveşte identificarea propriilor probleme şi rezolvarea acestora, aceştia avînd abilităţile necesare pentru comunicare, pentru gestionarea conflictelor şi a timpului, asumarea propriei identităţi sau controlul emoţiilor, dezvoltarea spiritului de lucru în echipă şi realizarea a 100 de manuale de bune practici pentru tinerii participanţi la proiect şi pentru alţi tineri din centre rezidenţiale din judeţul Neamţ„, a spus Elena Iancu.

Comentarii

WORDPRESS: 0