HomeTimp liber

„Motanul încălțat” joacă la Casa de Cultură

Premiera spectacolului este programată la sfârşitul lunii noiembrie.

Teatrul Municipal din Roman va susţine, la sfârşitul lunii noiembrie, pe scena Casei de Cultură din Roman, premiera unui nou spectacol pentru copii – „Motanul încălţat” -, în regia lui Radu Vătavu, adaptare după povestea scrisă de Charles Perrault. Piesa de teatru va fi interpretată în manieră originală de câţiva elevi care fac parte din trupa de juniori a Teatrului Municipal din Roman.

Regizorul Radu Vătavu şi coordonatorul trupei de juniori a teatrului, profesorul Alexandru Lezeu, au distribuit în spectacol elevi de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” – Sergiu Smerea (clasa a X-a) – Motănelul, Luciana Oprea (clasa a VII-a) – Povestitorul, Răzvan Alexa (clasa a XI-a) – Marchizul, Nicoleta Arcana (clasa a X-a) – Fata împăratului, Roxana Andrioaia (clasa a X-a) – Muma pădurii şi Dragoş Comisu (clasa a XII-a) – Căpcăunul. Acestora li se alătura Daniel Baciu (clasa a VII-a) de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Roman. „Este un spectacol în care elementele fantastice se vor îmbina cu cele reale. Cei prezenţi vor descoperi în personajele principale isteţime şi curaj, atributele unei personalităţi puternice. Va fi un spectacol interactiv. Pe durata a 50 de minute, actorii Teatrului Municipal îi vor invita pe spectatori să cânte, să danseze şi să descopere, pas cu pas, calităţile eroilor din spectacol”, a precizat profesorul Alexandru Lezeu.

Scenografia spectacolului va fi asigurată de Cornel Varniote, iar coloana sonoră, de Doru Alexandru. Publicul va avea ocazia, spun coordonatorii spectacolului, să evalueze nu doar interpretarea copiilor, ci şi costumele realizate de părinţii tinerilor actori. Este al doilea spectacol pe care trupa de juniori a Teatrul Municipal din Roman o joacă pe scena Casei de Cultură, după „Cocoşelul năzdrăvan”, o adaptare după piesa „Cocoşelul neascultător”, scrisă de actorul Ion Lucian.

Comentarii

WORDPRESS: 0