HomeActualitateRoman

Motănel, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Tânărul a accidentat mortal o copilă care traversa regulamentar. Patru zile mai târziu, acesta a făcut scandal într-o discotecă.

Alexandru Mihăilă, tânărul de 25 de ani care a accidentat mortal o copilă de 12 ani pe trecerea pentru pietoni de lângă Banca Transilvania, va fi trimis în fața judecătorilor de la Judecătoria Roman, fiind acuzat de ucidere din culpă, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii și ordinii publice, precum și port ilegal de obiecte periculoase. Problemele celui cunoscut în oraș drept ”Motănel” au început pe 19 noiembrie 2013. Motănel conducea un autoturism pe bulevarul Roman-Mușat și, la trecerea pentru pietoni  menționată, a accidentat-o grav pe copila de 12 ani. Victima a fost dusă la Spitalul Roman, apoi transferată, în stare gravă, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Din păcate, fata a pierdut lupta cu viața pe 24 noiembrie.

Tânărul Mihăilă nu a fost foarte afectat de accidentul pe care l-a provocat pe 19 noiembrie și, în seara de 23 noiembrie, s-a dus, cu verișorul său – Gheorghe Dramu -, la o discotecă din comuna Trifești. Cei doi au consumat băuturi alcoolice aproximativ două ore. Scandalul a început la scurt timp după miezul nopții, când Motănel a înjurat-o și a scuipat-o pe soția administratorului barului. Administratorul a ripostat și l-a lovit pe Mihăilă, iar în dispută a intervenit și Dramu, care l-a lovit pe administrator cu un scaun. Victima și-a mai luat, apoi, și o sticlă în cap.

Fratele administratorului a reușit să-i scoată pe cei doi veri din discotecă, apoi a încuiat ușile localului. Nervos că a fost dat afară, Mihăilă s-a suit în mașină și a vrut să intre în discotecă dar, din fericire, ușile s-au dovedit rezistente. Și mai nervos, Mihăilă a luat o crosă de lemn pe care o avea în mașină și a început să lovească geamurile discotecii. Iar vărul său a aruncat cu pietre în geamuri, până când la fața locului a venit unchiul lui Mihăilă, chemat de nepot în ajutor. Bărbatul nu a apucat să intervină în conflict, deși venise cu ”ajutoare”, pentru că a ajuns târziu.

Vărul lui Mihăilă a încheiat un acord de vinovăție și, dacă instanța va fi de acord cu ce scrie în document, el va munci 30 de zile în folosul comunității, iar pedeapsa de șase luni de închisoare va fi amânată pentru doi ani. Unchiul lui Mihăilă a fost scos de sub urmărirea penală, cu obligația de a munci 60 de zile în folosul comunității.

În schimb, Mihăilă va trebui să se supună deciziei instanței, atât cu privire la pedeapsa care i se va da pentru faptele comise, cât și cu privire la banii pe care va trebui să-i ofere părinților îndoliați, care s-au constituit parte civilă în proces.

Comentarii

WORDPRESS: 0