HomeRural

Moș Nicolae a vizitat grădinița din Bălușești

Cei 53 de copii din grădiniță au primit cadouri din partea copiilor de la grădinița cu program prelungit a Școlii „Mihai Eminescu”.  

Ajunul sărbătorii de Moș Nicolae a fost o zi deosebită pentru copiii de la Grădinița cu program prelungit nr. 1 a Școlii „Mihai Eminescu”. Aceștia au strâns jucării, dulciuri, fructe și hăinuțe, pe care le-au dus, apoi, în dar copiilor de grădiniță din Bălușești. „Am adus dulciuri și jucării pentru copii pentru că am vrut să fac o faptă bună”, a spus Filip, care are cinci ani și jumătate. Răzvan Gabriel Andrici are și el cinci ani și s-a implicat în campanie pentru că a vrut ca și alți copii să aibă parte de o zi de sărbătoare.

„Activitatea noastră de azi este rezultatul strânsei colaborări pe care o avem cu familiile copiilor. Noi am discutat întâi cu cei mici și le-am propus să vină în ajutor unor copii care nu au fost, poate, la fel de norocoși ca și ei. Copiii au fost foarte bucuroși și părinții, de asemenea, au răspuns încântați inițiativei noastre. Manifestarea se înscrie într-un proiect pe care noi l-am intitulat «De la inimă la inimă», care are drept scop promovarea voluntariatului și educarea copiilor în spiritul generozității și al ajutorării celor apropiați”, a spus educatoarea Palona Mihăilă, care, alături de colega sa Mihaela Ion, a inițiat proiectul.

La proiectul lor au aderat și celelalte colege din grădiniță, Viorica Adiaconiței, Anișoara Deliu, Luminița Vieriu, Mirela Tacu, Marina Biberi, Elena Hociung, Emilia Chelar și Irina Scorțescu, dar și părinți și reprezentanți ai unor agenți economici. „Am răspuns cu multă bucurie invitației de a fi parteneri în acest proiect intitulat atât de sensibil «De la inimă la inimă». Avem o singură inimă, dar, parcă, atunci când conștientizezi inima celuilalt și te apropii de ea, aceasta devine și a ta, astfel încât sintagma devine improprie. Avem mai multe inimi, pe care suntem datori să le oferim celor apropiați. De aceea, este admirabil că, prin acest proiect, prin exemplul părinților, al educatoarelor și al tuturor celor implicați, copiii sunt îndemnați să învețe a dărui și celorlalți. Iubirea primează, dar rațiunea și voința rămân expresii ale libertății. Ziua internațională a voluntariatului însumează și se apropie și de dimensiunea socială și filantropică, care devin, am spune, provocările omului contemporan. Biserica, școala, toate instituțiile sunt chemate să lucreze împreună pentru o armonizare socială, culturală, educațională, lucru care devine din ce în ce mai greu de împlinit în în contextul actual, economic, politic și social. Mă bucur, de asemenea, că grupul țintă al proiectului este reprezentat de parohia Bălușești și vreau să le mulțumesc celor care au ajutat ca 53 de copii de la grădinița din Bălușești să aibă parte de sărbătoare de Moș Nicolae”, a spus preotul Cornel Paiu, de la parohia ortodoxă din Bălușești.

Cadourile au fost întâmpinate cu multă bucurie la Bălușești, cu atât mai mult cu cât acestea au fost însoțite și de clovnul Minciunică, care a adus zâmbete pe chipurile copiilor. Copiii de la grădinița din Bălușești au mulțumit oaspeților de la grădinița Școlii „Mihai Eminescu” printr-un program artistic. „Aceată acțiune reprezintă doar începutul unui parteneriat pe care dorim să-l încheiem cu școala din Bălușești, în cadrul căruia intenționăm să organizăm numeroase activități comune, pe diferite teme”, a spus profesoara Mihaela Rusu, directorul Școlii „Mihai Eminescu”.

Comentarii

WORDPRESS: 0