HomeRoman

Modernizarea străzilor din Roman se încheie „la pachet”

Lucrările pe mai multe străzi din oraș vor fi încheiate în această săptămână. Joi va fi inaugurat și bazinul de înot din vecinătatea Sălii Sporturilor.

 

 

Apropierea sezonului rece a convins administrația locală să solicite constructorilor realizarea „pe repede înainte” a lucrărilor de modernizare pe mai multe străzi din municipiu. În consecință, lucrările de modernizare pe aproape zece străzi din oraș vor fi încheiate în aceste zile, la fel ca și alte lucrări de investiții. „Sperăm ca, până la finalul acestei săptămâni, să încheiem lucrările pe străzile Oituz, Doctor Felix, Fundătura Duzilor, Alexandru cel Bun, Vasile Alecsandri, Traian, Panaite Donici și Vasile Lupu, urmând ca, până la jumătatea săptămânii viitoare, să se încheie și modernizarea străzii Bucegi. Ne-am propus ca, tot până la mijlocul săptămânii viitoare, să turnăm primul strat de asfalt pe strada Cuza Vodă”, a explicat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Edilul a mai precizat că luna noiembrie va aduce bucurii și elevilor romașcani: lucrările la centrala termică a corpului A de la Colegiul Național „Roman-Vodă” se vor încheia în jurul datei de 24 noiembrie, ceea ce va conduce la desfășurarea programului de cursuri în regim normal la acest liceu, iar bazinul de înot din vecinătatea Sălii Sporturilor va fi inaugurat joi, 15 noiembrie. „Tarifele pentru utilizarea bazinului de înot vor fi aproximativ identice cu cele practicate la bazinul de înot din Bacău, deci tinerii din Roman vor economisi bani și timp pentru că nu va mai fi necesar să se deplaseze în altă localitate pentru a urma cursuri de înot în altă localitate”, a spus primarul.

Printre lucrările de investiții realizate în oraș în această perioadă se mai numără alimentarea cu energie electrică a Pietonalului în zona modernizată, precum și sistematizarea verticală a zonei sălii de sport de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, care va fi inaugurată joi, 22 noiembrie.

Comentarii

WORDPRESS: 7
 • Diana Lacatusu 10 ani ago

  Orasul nostru avea nevoie de reabilitarea acestor strazi si suntem bucurosi ca in sfarsit se va face.. Este doar meritul primarului si al celei care a sprijinit toate proiectele din ultimii ani adica Elena Udrea.. Incetul cu incetul fata orasului nostru se schimba si incepem sa progresam incet dar sigur.. In ritmul asta in cativa ani vom ajunge un oras de nivelul celor mai mari si mai frumoase orase din tara, dar pentru asta trebuie ca echipa Leoreanu- Udrea sa ne sprijine in continuare cum au facut-o si pana acum!!

 • Echipa functioneaza ! 10 ani ago

  Iata ca echipa Leoreanu-Udrea functioneaza la capacitate maxima ! Carcotasii care apar ca ciupercile dupa ploaie, ar trebui sa-si faca timp liber si sa vada cu proprii ochi ca TREABA MERGE BINE ! Sa nu uitam ca toate cele ce se intampla la Roman sunt proiectele deja finantate de catre MDRT de pe vremea fostei ministru…luati aminte si judecati la rece toate polemicile din campania electorala care a inceput intr-un mod josnic de catre reprezantantii USL…chestiune de educatie si de cei 7 ani de acasa…

 • Aspaze 10 ani ago

  Tot din pachetul proiectelor Elenei Udrea impreuna cu primarul, nu? Fac o echipa buna din cate se vede si de aceeia trebuie sustinuta pe mai departe. Nu vad niciun motiv in care noi romascanii care stim sa apreciem munca unor politicieni sa nu dam votul nostru cu draga inima. Eu nu stiu sa mai fi avut un primar asa de harnic si priceput! Eu nu stiu sa mai fi avut norocul ca un politician de la varf cum este Udrea sa ne fi ajtutat atat de mult! De asta zic ca merita votata acesta doamna si sa nu ne luam dupa ceea ce spun cei din presa aservita Motanului Felix si USL-ului. Ei ataca deoarece nu au cu sa se laude in fata electoratului si ca sa pacaleasca lumea ataca pe Udrea sau alti politicieni harnici ca ea. O atitudinie ieftina care le arata neputinta.

 • Bine ar fi daca s-ar reabilita si aleile dintre blocurile ,care apartin strazilor unde au inceput lucrarile.Stau intr-un bloc de pe str.Cuza – Voda,insa avem aceleasi trotuare si alei pline de gropi ,aceleasi gardulete comuniste ,care imprejmuiesc tot felul da grdinite ,dar nu cu flori ,ci cu balarii de tot felul.Acum ,mai nou,din cauza lucrarilor de pe str,respectiva,s-a deviat circulatia,asa ca a devenit si mai anevoios traseul.Asteptam si noi repararea macar a aleilor ,doar si noi contribuim la plata impoziteleor!!

  • @ EU 10 ani ago

   De ce nu iesi in faţa primarului sa-i spui cele ce te dor ? Doar nu vrei sa afle el de pe Internet ce nevoi mai sunt prin Roman !? Poate se rezolva, nu ? Apoi, unii dintre noi – ca tot te refereai la gradinite fara flori – sunt lenesi nevoie mare…o fi chiar atat de greu sa iei un harleţ si sa sapi pentru a planata un arbore sau o floare ??? Mare noroc iti urez !

 • Bejan 10 ani ago

  Uite ca mai aflam si cine a muncit si munceste in continuare pentru noi!!E de apreciat faptul ca politicienii mai fac ceva si pentru comunitatea pe care o reprezinta si nu fac promisiuni fara acoperire. Am vazut ca Udrea si-a asumat responsabilitatea pentru multe proiecte si investitii care s-au concretizat la timp, asa cum era scris in contract. Seriozitatea si colaborarea eficienta cu primarul au facut din Roman un oras cu care ne putem mandri in Moldova si nu numai!!

 • Soferul 10 ani ago

  A dracului „cincinal” se intoarce pe toate partile,sub cota 0,”ceasca” ca-l depasiti in realizari,dar calitatea lucrarilor lasa de dorit(pe str.Smardan capacele de camin au cazut sub cota, si mai sunt multe altele),verificati totusi calitatea lucrarilor .