Mobilați-vă casa în stil retro

HomeAdvertorial

Mobilați-vă casa în stil retro

Doriți să dați interiorului dumneavoastră o notă a vremurilor în care se asculta muzică la gramofon? Retro este din nou în vogă, așa că există o mulțime de opțiuni. Joacă-te cu culorile, modelele și materialele. Vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să amenajați un interior modern în stil retro.

Ce este stilul retro?

Retro nu înseamnă doar parchet, tapet, draperii grele și mobila bunicilor tăi. Apartamentul sau casa ta ar arăta mai degrabă demodat. Elementele retro sunt combinate în prezent cu un stil modern și curat. În acest fel, adăugați o notă de trecut interiorul dumneavoastră, dar nu îl transformați într-un magazin de vechituri.

Considerăm că anii 1970-1990 sunt retro. Cu toate acestea, un retro românesc dominat de comunism va arăta diferit față de un retro american sau francez. Mobilierul retro este abstract, cu forme atipice, din materiale care în acea perioadă erau considerate inovatoare, precum fibra de sticlă, plasticul și furnirul. De asemenea, stilul retro este adesea confundat cu stilul vintage. Ambele aparțin stilurilor de amenajare ale secolului trecut, dar nu se inspiră din aceleași decenii. Deși unele dintre elementele lor pot fi complementare.

Dacă doriți să creați o atmosfera retro aveți nevoie de un mix de mobilier și decorațiuni care să ducă privitorul cu gândul la trecut.

Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com

 

Podele, pereți, culori și modele

Plănuiți o renovare majoră? Atunci, uitați-vă și la pardoseli și la pereți. Pentru camera de zi și dormitor, parchetul clasic din lemn este cel mai potrivit. Pentru hol, bucătărie sau baie, puteți alege gresie cu model, de exemplu, cu forme geometrice.

Tapetul este tipic pentru pereți, dar nu trebuie să exagerați. În caz contrar, rezultatul va avea un aspect haotic. În mod obișnuit un stil retro presupune imagini de fundal cu modele geometrice sau florale. Este suficient să tapetăm unul sau cel mult doi pereți. Dacă nu vă tentează tapetul retro, decorați pereții cu câteva fotografii cu rame colorate. Alegeți modele sau fotografii retro pentru tablourile dumneavoastră.

În ceea ce privește culorile, puneți accentul pe muștar, verde avocado, măsliniu, roșu clasic, portocaliu, albastru stins și maro. Nu vă fie teamă nici să amestecați și să asortați materialele. Plasticul, lemnul, catifeaua sau alte materiale plușate sunt tipice pentru stilul retro.

Sursa de imagine: Followtheflow / Shutterstock.com

 

Camera de zi în stil retro

Punctul central al oricărei camere de zi este canapeaua. Mizați pe culori și materiale interesante. Stilul retro arată ca un fel de piese de mobilier individuale care se luptă între ele pentru atenție. Verde măsliniu, petrol, muștar sau portocaliu închis sunt culori ideale pentru o canapea retro. De asemenea, luați în considerare o canapea pe picioare, are un aspect retro. Dacă alegeți o culoare solidă, nu uitați de pernele îndrăznețe.

Mobilierul include, de asemenea, o comodă tipică pe picioare din lemn sau metal și o măsuță de cafea rotundă sau ovală din lemn sau sticlă.

Alegeți și iluminatul tot în stil retro. Becurile retro, candelabrele care combină metalul și sticla sau lămpile cu abajur arată foarte bine. Ca decor, nu uitați de plantele de apartament și de un covor.

Bucătărie și sufragerie în stil retro

Culorile domină și bucătăria retro. Dacă doriți să ieșiți în evidență, alegeți dulapuri în nuanțe de roșu, portocaliu sau albastru. Pentru a nu crea un design încărcat, le puteți combina cu dulapuri într-o culoare neutră, le puteți pune pe cele colorate doar în partea de sus sau de jos.

Dacă nu vă plac dulapurile de bucătărie colorate, optați pentru crem, gri sau măsliniu și completați-le cu gresie colorată cu un model geometric. Un blat din lemn masiv sau din piatră va arăta foarte bine.

O bucătărie retro se bazează pe detalii. Pentru stilul retro sunt tipice dulapurile cu mânere vizibile, aparatele independente, chiuvetele ceramice și robinetele înalte.

Pentru zona de servit masa, alegeți o masă de living din lemn și scaune din lemn cu tapițerie sau din plastic cu picioare conice. Iar bucătăria și livingul retro vor fi perfecte.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0