Prima paginăRoman

Mizerie tolerată de vecini

Dimensiune text

Mizeria din locuințele unor romașcani poate fi cu greu trecută cu vederea, chiar și din exterior. Câteva exemple se pot vedea la o parte din blocurile de pe Aleea Revoluției.

 

 

În balcoanele comune, la care accesul se face din casa scării, au fost îngrămădite, de-a valma, tot felul de lucruri. Aspectul este dezolant de-a dreptul, iar cine are ghinionul să locuiască în zonă trebuie să suporte, zi de zi, același tablou cenușiu.

mizerie bloc Aleea Revolutiei 1La primul etaj al unui alt bloc, un balcon a devenit un fel de tomberon, iar primul impuls te îndeamnă să ocolești perimetrul de sub balcon, de frică să nu te trezești cu ceva căzând de la etaj.

În plină campanie de curățenie, primarul a văzut și această parte a orașului.”Trebuie să ținem cont că suntem într-o zonă pauperă a municipiului, oamenii nu au bani, unii dintre ei abia reușesc să trăiască de la o zi la alta. Sunt situații, ca și acestea, în care asociația de proprietari trebuie să ne ceară ajutorul. Noi nu putem interveni fără o solicitare, fiindcă vorbim de locuințe proprietate privată. De fiecare dată când am avut solicitări de la vecini sau de la asociația de proprietari, am intervenit prompt”, a spus primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Ion 9 ani

    Una este sa fii sarac dar sa ai bunul simt ca sa fii ordonat si curat si alta ca dupa ce esti un parlit de amarastean,sa mai fii si lenes,murdar si in neoranduiala.Cred ca aici este vorba de cei din aceasta ultima categorie de oameni,care ii vezi toata ziua de dimineata pana seara la crasma si nu au vreme sa se ocupe si de gospodarie.Pentruca in aceasta zona locuintele sunt la un pret de nimic,pentruca toata lumea fuge de asemenea vecini,s-au adunat aici o sleahta de betivani,lenesi si oameni fara capatai,majoritatea din ei refuzand sa se intoarca la tara de unde au venit fiind prea puturosi sa creasca o vaca un porc sau sa praseasca o bucata de pamant.

  • miky 9 ani

    Educatia incepe de pe strada si aici trebuie sa se implice in special pensionarii.Exemplu ar fi orasul falticeni,platesti amenda daca rupi florile ornamentale sau arunci pe jos tigari,hartii,etc… Eu i-am atras atentia unui taximetrist care-si curata portbagajul si interiorul masinii,aruncand pe jos gunoaiele , i -am aratat cosul de gunoaie si a inceput sa ma injure, se petrecea la intrarea in groapa,haideti sa luam atitudine fratilor..

  • rromin 9 ani

    Vecinii tolereaza ,nu numai mizeria,ci si curatenia.De exemplu vecinii domnului primar vad ca numai la acesta si la tatal sau,care e tot vecin,s-a facut totuarul cu dale noi,in timp ce intreaga strada Cuza -Voda astepta mult si bine sa fie terminata.Nu mai zic de aleile dintre blocurile de pa aceeasi strada care sunt pline de gropi,de balarii si garduri ,de tot felul de ingradituri si ornamente ale locatarilor de la parter.De mai bine de 30 de ani nu s-a mai facut nimic din partea primariei,chiar nici acum cand primarul locuieste tot pe aceasta strada,dar el oricum face diferentierea.Mizeria colcaie mai ales pe la ghenele de gunoi,pentru care platim mult si bine pe la asociatia de locatari,care tot de primarie apartine!