Mitropolitul Visarion Puiu, omagiat la Roman în perioada 24 – 28 februarie

HomeCultural

Mitropolitul Visarion Puiu, omagiat la Roman în perioada 24 – 28 februarie

În perioada 24 – 28 februarie, Asociația „Visarion Puiu” Roman va organiza cea de-a XXVI-a ediție a Simpozionului Internațional „Zilele Mitropolitului Visarion Puiu”, informează Complexul Muzeal Național Neamț. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a cinci zile, în patru orașe diferite (Bălți, Pașcani, Tîrgu Neamț și Roman) și va cuprinde numeroase manifestări cultural-religioase, menite să aducă în memoria colectivă figura unui mare preot, luptător pentru valorile creștine în vremuri tulburi ale neamului nostru.

Simpozionul consacrat vieții și operei sale este un prilej de cinstire a memoriei sale, un eveniment de anvergură, ce marchează recunoștința posterității pentru toate neodihnele mitropolitului Visarion Puiu.

„Pomenirea mitropolitului Visarion Puiu, acum, în luna februarie, când se împlinesc 144 de ani de la nașterea sa, nu este doar un act de recunoștință a posterității, ci și un act de cultivare a demnității noastre de fii și slujitori ai Bisericii pe care el a slujit-o într-o perioadă tulbure și tristă din istoria națională” a menționat părintele Florin Aurel Țuscanu, președintele Asociației „Visarion Puiu”.

Programul evenimentului include slujbe religioase de pomenire a celor trecuți în eternitate, sesiuni de comunicări, expoziții de fotografie documentară și lansări de carte.

Partenerii Asociației „Visarion Puiu” în derularea manifestărilor din acest an sunt: Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Episcopia de Bălți, Protopopiatul Roman, Protopopiatul Pașcani, Mănăstirea Neamț, Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” Mănăstirea Neamț, Casa memorială Visarion Puiu și Muzeul Mihail Sadoveanu – Vovidenia, Complexul Muzeal Național Neamț și Muzeul de Istorie Roman.

Programul manifestărilor din aceste zile:

simpozionul-international-zilele-mitropolit-visarion-puiu-24-28-februarie-2022-program

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0