Prima paginăReligie

Mitropolia propune, Patriarhia dispune cu privire la revizuirea Constituției

Dimensiune text

Poziția oficială a Bisericii Ortodoxe Române este exprimată de Sfântul Sinod, Sinodul Permanent și Patriarhia Română, pentru exprimare unitară.

 

 

Propunerile ierarhilor din Mitropolia Moldovei și Bucovinei privind introducerea, la revizuirea Constituției României, a numelui lui Dumnezeu, a determinat Patriarhia Română să-și exprime un punct de vedere printr-un comunicat: „Potrivit Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Orodoxe Române (articolele 14 și 26) și hotărârilor Sfântului Sinod (nr. 3886/2011 și 575/2013) pentru exprimarea unitară a unor puncte de vedere publice în probleme de importanță națională și internațională, poziția oficială a Bisericii Ortodoxe Române este exprimată de Sfântul Sinod, Sinodul Permanent și Patriarhia Română, fiind adusă la cunoștința opiniei publice prin biroul de presă al Patriarhiei Române”.

În ședința din 5 martie, Sinodul mitropolitan a propus ca numele lui Dumnezeu, necesitatea predării religiei în școli, precum și precizarea că familia este alcătuită din bărbat și femeie să fie menționate în viitoarea Constituție.

La ședința Sinodului mitropolitan, organizată sub președenția ÎPS mitropolit Teofan, au participat ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, PS Corneliu, episcopul Hușilor, PS Calinic Botoșăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor și PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • miky 8 ani

    Dragii mei,oare exist cultta vreun domeniu in care sa nu-si bage barba acest BOR?Lasati-ne fratilor sa ne asezam si noi,nu vedeti cum transformati acest cult in afaceri,macar daca ati fi pregatiti,vreti sa ne duceti cu 2000 de ani in urma?