Prima paginăActualitate

Misiuni ale polițiștilor și jandarmilor, pentru siguranța școlară

Misiuni ale polițiștilor și jandarmilor, pentru siguranța școlară

Dimensiune text

Miercuri, 5 mai, poliţiştii au desfășurat activități preventive în zona unităților școlare din judeţ. Având în vedere reluarea cursurilor, cu prezența fizică a elevilor în majoritatea unităților de învățământ, peste 300 de polițiști au acționat, în sistem integrat, alături de jandarmi și polițiști locali, pentru desfășurarea în siguranță a orelor de curs. Activităţile se desfășoară în baza unui plan comun elaborat de polițiștii Biroului de Siguranţă Şcolară, Serviciului de Ordine Publică și Serviciului Rutier, informează IPJ Neamț.

Astfel, la 323 de unități de învățământ, atât din mediul urban, cât și din cel rural, polițiștii au desfășurat misiuni pentru asigurarea un climat de ordine și liniște publică precum și pentru prevenirea faptelor antisociale și a oricăror evenimente negative.

„Totodată, polițiștii rutieri au fost prezenți pe străzile din zona unităților de învățământ pentru a supraveghea traficul rutier și pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente negative. Întrucât la începerea și finalizarea cursurilor au fost înregistrate creșteri ale valorilor de trafic și aglomerări, facem apel la responsabilitate din partea tuturor celor care se deplasează pe drumurile publice. În mod deosebit, conducătorii auto trebuie să manifeste calm, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și să fie atenți pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite”, au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

Citește și:   60 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț, 5.655 la nivel național

Deoarece în perioada următoare vor reveni la școală și elevii claselor terminale, iar o parte dintre cei ai claselor gimnaziale vor susține examene de evaluare națională, polițiștii vor fi prezenți în zonele adiacente acestor unități pentru prevenirea faptelor antisociale.

 

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Sevaste 5 luni

  Siguranta scolarilor si a conducatorilor auto e un pretext! Sunt scosi in strada ca sa faca norma la amenzi! Personalul de la RAR inmatriculeaza toate „ciurucurile” de masini, mai putin cele care iau foc in timpul inspectiei, si politistii ies in strada ca sa dea amenzi, sa ia placutele de inmatriculare si sa suspende permise de conducere. Se formeaza un circuit din care statul are numai de castigat. Pe tot acest circuit sunt angajati ai statului care se „infrupta” din veniturile romanilor!