Prima paginăNeamt

Misiune de salvare pentru o fetiţă de trei ani

Dimensiune text

Un echipaj de la salvamont cu o sanie specială, dar şi maşina prefectului au fost folosite într-o misiune în care miza era transportarea la spital a unei copile de doar trei ani. Despre situaţie a fost informat şi Raed Arafat, fiind pusă în discuţie trimiterea unui elicopter în zonă.

 

 

Sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a informat că, prin apelarea numărului de urgenţă 112, a fost semnalat în satul Ciurea, din comuna Pânceşti, faptul că o fetiţă de trei ani şi jumătate are probleme respiratorii şi necesită transportarea de urgenţă la spital. S-a luat legatura cu Augustin  Holmanu, primarul comune, şi cu familia, iar din descrierea situaţiei s-a considerat necesar solicitarea unui elicopter de la secretarul de stat Raed Arafat. Elicopterul a fost pregatit pentru decolare, dar până la urmă nu a mai fost trimis în Neamţ, fiind găsită o altă soluţie pentru transportarea copilei la spital.

Micuţa, împreuna cu mama  aceşteia, au fost transportate de acasă de o echipă salvamont a Consiliului Judeţean Neamţ, însoţită de un medic. Transportul s-a efectuat cu un ATV cu o sanie-remorcă, pe o distanţă de aproximativ un kilometru şi jumătate. De acolo, mama şi copila au fost preluate de maşina prefectului Ilie Mitea, şi duse la ambulanţa care se afla deja în comună. Micuţa a ajuns la Spitalul de Urgenţă Roman cu diagnosticul de viroză pulmonară, şi se află  în afara oricărui pericol.

Pe drumul comunal dintre Pânceşti şi Ciurea, unde exista blocajul care a generat această situaţie de urgenţă prefectul a trimis o freză a Consiliului Judeţean Neamţ, care a intervinit pentru deblocarea drumului.

Din cele patru drumuri judeţene închise vineri, preventiv, prin Ordin al Prefectului, a  fost deblocat DJ 280 Bâra – Stăniţa – Chicerea  şi au rămas închise, până la finalizarea lucrărilor de deszăpezire, DJ 157 Climeşti – Făurei – Hoiseşti, DJ 207 D Icuşeşti –  Bătrâneşti şi DJ 157 H Băluşeşti – Itrineşti.

COMENTARII

WORDPRESS: 0