Prima paginăActualitateRoman

Misiune de salvare pentru clădirea fostului Club al Copiilor

Dimensiune text

Soarta imobilul de pe strada Cuza-Vodă care a găzduit Clubul Copiilor și Elevilor se află în mâna unei firme de investiții. Aceasta va căuta chiriași pentru ca imobilul să fie pus în valoare.

 

Discuțiile purtate de primarul municipiului Roman și armeni cu privire la clădirea fostului Club al Copiilor de pe strada Cuza Vodă din Roman, proprietate a Bisericii Armene, nu s-au finalizat. Propunerile făcute de autoritățile locale nu au fost pe placul Arhiepiscopiei Armene din București. Una dintre acestea a fost mutarea grădinițelor de pe străzile Ion Ionescu de la Brad și Cuza-Vodă în clădirea fostului Club al Copiilor. ”Acest imobil nu va fi predat Primăriei Roman. Armenii vor să o vândă. Nouă ni s-a cerut un preț foarte mare, de 450.000 de euro, și nu avem acești bani. O variantă ar fi să mutăm cele două grădinițe acolo și să facem lucrările aferente, să îngrijim clădirea, iar banii cheltuiți pentru lucrările de întreținere să fie scăzuți din chirie. Încă nu știu dacă vom ajunge la un acord, dar îmi doresc acest lucru, fiindcă este păcat ca o clădire atât de frumoasă să se degradeze”, spunea primarul municipiului Roman, înainte de întâlnirea cu partea armeană.

Soarta imobilul de pe strada Cuza-Vodă care a găzduit Clubul Copiilor și Elevilor până în anul 2007 se află în mâna unei firme de investiții. ”Am contactat o firmă – SC Mangement Investment SRL București – pentru a găsi potențiali clienți care să investească în clădire. Este un edificiu deosebit de important și nu vrem să se degradeze”, a precizat preotul Bogdan Ezras, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Armene din București.

Clădirea în care a funcționat Clubul Copiilor și Elevilor a fost construită în 1843 de comunitatea de armeni din Roman, pe atunci foarte numeroasă în oraș. Clădirea, cu o suprafață de de 1.233,08 metri pătrați, a funcționat ca școală pentru copiii armeni. Odată cu reducerea numărului de elevi, imobilul a fost închiriat de  Prefectură. În clădire a funcționat Liceul Comercial, ultimul chiriaș – Casa Pionierului – părăsind imobilul în anul 2007.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0