Prima paginăPolitica

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei: „Școala de dezvoltare Moldova 2021: regiune, identitate, brand”

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei: „Școala de dezvoltare Moldova 2021: regiune, identitate, brand”

Dimensiune text

Pentru al doilea an consecutiv, Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) organizează Școala de vară a asociației, un program de formare și dezbatere destinat decidenților, specialiștilor și altor actori ai societății civile interesați de dezvoltarea regiunii Moldova, de descentralizare și de reformare a sistemului administrativ din România.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Friedrich Naumann Foundation for Freedom (FNF), sub titlul Școala de dezvoltare Moldova 2021: regiune, identitate, brand și este inclus în programul festivalului Zilele Nordului, inițiativă a Asociației Nord, ajuns la a opta ediție.

Școala de vară se va desfășura la Botoșani și la Memorialul Ipotești, județul Botoșani, în zilele de 27 și 28 august 2021. Unele comunicări și discuții vor avea loc inclusiv prin platforma ZOOM. Întregul eveniment va fi transmis live în Facebook pe paginile MDM și a FNF.

Școala MDM din acest an își propune inițierea unei discuții publice pe tema regionalizării, cu argumente pro și contra, pe tema înființării unor instituții regionale, cu putere reală de decizie, ca soluție pentru eliminarea inegalităților de dezvoltare între regiunile României, cu scopul modernizării statului, prin descentralizare şi reorganizare administrativă.

În prima zi a Școlii, discuțiile vor aprofunda tema Fundamentelor regiunii: teritoriu, cetățeni, instituții. Vor avea loc comunicări, urmate de scurte dezbateri, iar, la final, o masă rotundă. În a doua zi a Școlii, lectorii prezenți vor aduce în atenție subiecte care se referă la Patrimoniu memorial, identitate și valori ale regiunii Moldova. Școala de vară se va încheia cu o discuție-sinteză a ideilor și soluțiilor celor două zile de dezbateri. Participanți și invitați vor face un tur ghidat prin centrul vechi al Botoșaniului.

Comunicările prezentate la Școala MDM vor fi publicate, ulterior, sub formă de white book la dispoziția atât a publicului larg, cât și factorului politic-administrativ, cu intenția de a mobiliza idei și soluții în favoarea Moldovei, de a găsi soluții pentru modernizarea statului, prin descentralizare şi regionalizare politică și administrativă.

Vă invităm să participați la lucrările Școlii de vară MDM ediția 2021, la Memorialul Ipotești, Botoșani, și, pentru cine dorește, în online.

Programul și alte informații despre înscrierea le eveniment, organizatori și parteneri se găsesc în www.miscareamoldova.ro și https://www.freiheit.org/romania-and-republic-moldova.


Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei

Comunicat de presă

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0