Prima paginăSport

Minutul al 27-lea la Ion Creangă și la Cluj

Dimensiune text

Comuna Ion Creangă și municipiul Cluj s-au înfrățit. Nu ca grîul, ci ca fotbalul din România, care, incolor mai tot timpul, găsește pigmenți din aceia de care mai bine te lipsești. Dar nu ai încotro, că oricum îi primești și mai trebuie să și plătești, că pigmentul are și el TVA și este impozabil.

 

Duminică, 6 mai 2012: meci între primele două clasate din Liga a patra a județului Neamț, Voința Ion Creangă (2) și Biruința Negrești (1). Scor în minutul 26: 1-0 pentru gazde. Minutul 27: arbitrul întrerupe meciul după ce jucătorii echipei gazdă se reped spre el cerîndu-i explicații pentru lovitura de la 11 metri acordată oaspeților.  Între timp, atacantul „rănit de moarte” al oaspeților, în careul advers, își revenise ca prin minune, trecînd subit de la durere la bucurie. Pleacă toți, acasă sau undeva.

Marți, 8 mai 2012: meci din liga I între Universitatea Cluj și CFR Cluj (locul I). Scor în minutul 26: 0-1, gol din 11 metri al oaspeților. Minutul 27: Cadu, marcatorul, sare pîrleazul publicitar din spatele porții și se îndreaptă plin de entuziasm, gesturi și vorbe către o parte a tribunei populată de suporterii echipei adverse. Este primit cu urări de bine și primește cadouri de dimensiuni mici, trimise pe calea aerului. Bornescu, neapărătorul penalty-ului, nu stă mult pe gînduri și, oripilat de efuziunea sentimentală a adversarului său, i se alătură de mai multe ori, în special cu membrele anterioare. Arbitrul le dă amîndurora cartonașe roșii și decide încheierea meciului, după ce parte dintre jucători intraseră deja în tunelul către vestiare. Mare veselie a fost în tunel. Sătui de atîta bună dispoziție, dar și în urma unor indicați prețioase, jucătorii echipei oaspete au urcat în duba Jandarmeriei în semn de protest față de șoferul autocarului clubului care nu pornise aerul condiționat.

Spectatorii sfertului de meci de la Ion Creangă au fost avantajați, într-un fel. N-au plătit bilet. La Cluj a fost o îmbulzeală mare la un fotbal la fel de mic. Dar, vorba aceea: „Decît mult și fără rost, mai bine puțin și prost„.

Urmează judecata dreaptă a comisiilor, în ambele cazuri. Să cîștige cel mai bun!

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0