Prima paginăActualitate

Minoră și mama sa, sancționate de polițiști după o farsă la 112

Minoră și mama sa, sancționate de polițiști după o farsă la 112

Dimensiune text

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Piatra Neamț au fost sesizați vineri, 16 august, prin apel unic la 112, de către o tânără, cu privire la faptul că a fost răpită, legată la mâini și dusă într-o locație necunoscută, informează IPJ Neamț.

Conform polițiștilor, în timpul convorbirii efectuate cu operatorul 112 și, ulterior, cu Dispeceratul IPJ Neamț, apelanta a oferit mai multe informații eronate, refuzând să dea detalii cu privire la identitatea sa, autorii răpirii sau semnalmentele acestora, precum și locul din care ar fi fost răpită.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că apelul a fost efectuat de către o minoră, de 15 ani, din Văleni, care a fost identificată în timp ce se afla împreună cu familia sa la domiciliu și care a declarat că a dorit să facă o farsă.

„Minora a fost sancționată contravențional conform OUG 34/2008 pentru apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 și pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție. De asemenea, mama minorei a fost sancționată contravențional conform Legii 61/1991 pentru neluarea de către părinți spre creștere și educare a unui minor în vârstă de până la 16 ani”, informează IPJ Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0