HomeSanatate

Minivacanță de 1 Mai scăldată în alcool

În loc să aleagă litoralul pentru a petrece minivacanţa de 1 Mai, pentru a face o baie în mare, unii romaşcani au preferat să rămână acasă şi să se scalde… în alcool. După ce limita a fost depăşită, a apărut cheful de scandal, iar de la bar până la spital nu a fost decât un pas. Nu au lipsit nici clasicele tulburări digestive, după un exces de mici şi carnă grasă de porc la grătar.

În perioada 1 – 3 mai au fost 168 de prezentări la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman. Medicii au avut de-a face cu nouă pacienţi care au ajuns la spital cu traumatisme provocate pe fondul consumului de alcool, dar niciuna nu a fost atât de gravă încât să pună vieţile pacienţilor în pericol.

12 dintre pacienţii care au ajuns la spital în această perioadă au avut probleme grave cu inima. Unul dintre aceştia nu a mai putut fi salvat şi a murit în urma unui stop cardio-respirator. Un altul, un bărbat de 43 de ani, din Roman, a fost diagnosticat cu sindrom coronarian acut şi a fost transferat duminică, în jurul orei 15.00, cu un elicopter SMURD, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

Odată cu deschiderea oficială a sezonului de grătare în aer liber au apărut şi primele victime ale înţepăturilor de insecte. În perioada 1 – 3 mai au fost internate în Spitalul Roman patru persoane care au avut reacţii alergice după ce au fost înţepate de albine sau căpuşe.

La nivelul întregului judeţ, în intervalul 30 aprilie – 4 mai, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ a răspuns la 635 de solicitări, dintre care 93 din partea unor persoane care aveau urgenţe digestive, 56 de persoane care au suferit un traumatism, patru care s-au intoxicat cu diferite substanţe şi trei care au suferit reacţii alergice.

Comentarii

WORDPRESS: 0