Prima paginăActualitate

Ministrul Muncii cere schimbarea șefului Casei de Pensii Neamț

Ministrul Muncii cere schimbarea șefului Casei de Pensii Neamț

Dimensiune text

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, i-a solicitat preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să schimbe conducerile caselor neperformante, printre care este nominalizată și cea din județul Neamț.

La începutul lunii septembrie, ministrul Violeta Alexandru a făcut o vizită la Casa de Pensii a Județului Neamț și la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă, declarând încă de atunci că are o serie de nemulțumiri. Într-o postare făcută pe Facebook, ministrul a precizat că așteaptă să se facă schimbări: ”Am cerut Președintelui CNPP ca, în cel mai scurt timp, să opereze schimbări la nivelul conducerii caselor de pensii neperformante. Spun clar care sunt acestea: Alba (aici e un istoric urât dar totuși nu o să las pensionarii să aștepte 5 ani ca să se recupereze miile de restanțe moștenite de la fosta conducere), Sector 1, Bihor (casă de pensii unde lucrează fostul Președinte CNPP, propus de mine și schimbat când am văzut că nu vrea să facă performanță), Ilfov (un Director care m-a sfidat, pur și simplu, în fața evidențelor), Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6, Vâlcea, Neamț, Hunedoara – Petroșani, Giurgiu, Gorj. Toate termenele de înțelegere au expirat pentru actualii directori. Cine nu poate face performanță în folosul cetățeanului, este mai bine să se retragă. Cine vorbește urât cu pensionarii, cine s-a plictisit de slujba la casa de pensii (îmi scriu oamenii despre astfel de situații) să știe că voi lua decizii. Să nu creadă că se pot ascunde în spatele codului administrativ și că sunt protejați. Nu. Îmi asum. Am avut toată înțelegerea. Nu m-am ascuns cu nimic când am vorbit despre ce rezultate aștept”.

Despre vizita făcută de ministrul Muncii în Neamț, la începutul lunii septembrie, puteți citi mai multe accesând următoarea adresă: https://www.ziarulderoman.ro/ministrul-muncii-si-protectiei-sociale-violeta-alexandru-oamenii-trebuie-sa-simta-ca-cei-din-administratie-sunt-acolo-pentru-a-i-ajuta-sa-isi-rezolve-problemele/.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0