Prima paginăNeamt

Ministrul Grapini a discutat despre turism și afaceri la Neamț

Dimensiune text

Joi, 20 iunie, ministrul delegat pentru IMM și Turism, Maria Grapini (foto), a făcut o vizită de lucru în Piatra Neamț, unde a participat la o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

 

 

În cadrul întâlnirii, ministrul Grapini și liderii locali ai Partidului Conservator (PC) au ascultat problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri nemțeni din turism, dar și sugestiile propuse de aceștia pentru îmbunătățirea cadrului legislativ și a comunicării între mediul privat și autoritațile publice.

Ministrul Maria Grapini a adus în atenție  proiectul  „Femeia antreprenor”, premieră în mediul de afaceri. Acest program va debuta la sfârșitul lunii iunie, iar femeile cu inițiativă se vor putea adresa pentru a obține finanțare de 10.000 de euro din partea statului, pentru a începe o afacere.

Femeile interesate vor trebui să depună un plan de afaceri, care va fi evaluat electronic, pentru a elimina subiectivismul.

„Femeile pot porni o afacere și mai târziu. Nu am pus limită de vârstă, o femeie poate să-și înceapă afacerea când dorește. Din păcate, la acest moment, avem bani puțini, 500.000 de lei, dar, după întâlnirea cu delegația FMI, sperăm să primim mai mulți bani la rectificarea de buget”, a declarat Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM și Turism.

Un alt subiect abordat de ministrul Grapini a fost legat de investițiile în turism, printre care se numără pârtiile de schi. Principiul este ca pe șantierele deschise să fie continuate lucrările, iar prioritatea în alocarea fondurilor va fi stabilită în funcție de impactul economic al investiției și de cât va costa terminarea lucrărilor.

La întrunirea de joi s-a discutat și despre un evenutal audit la societatea care administrează telegondola din Piatra Neamț. Ministrul Maria Grapini a explicat că nu poate interveni în acest sens, întrucât este vorba despre o investiție a autorității locale, dar consilierul județean Alexandru Mihai, președintele PC Neamț, a precizat că va face toate demersurile pentru solicitarea unui audit.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • Denis Olaru 8 ani

  Croitoreasa Grapini se duce pe urmele Elenei Udrea pana si in Neamt dand porunca ca: „Un alt subiect abordat de ministrul Grapini a fost legat de investițiile în turism, printre care se numără pârtiile de schi. Principiul este ca pe șantierele deschise să fie continuate lucrările” Ce facea Grapini fara investitiile Elenei Udrea, cand ea, pana in prezent n-a avut niciun proiect de cand este ministru! Ma intreb, cum isi justifica ea functia pe care o detine? Pe munca Elenei Udrea? Rusinos!

  • Dumneata esti un reprezentant de trista amintire si faci parte din tagma celor 5% care sustineti cu rusine PDL-ul.

 • Tony Joe White 8 ani

  Baba Frapini spune : ” Pe santierele deschise trebuie continuate lucrarile …” de ce nu ne spune, cine le-a deschis si cine s-a implicat trup si suflet in a investi in jud. Neamt ! Cine alta decat Elena Udrea ? Cel mai performant ministru al guvernului Boc ! Babette, te rog, intoarce-te la meseria ta de baza : croitoria de izmene si chiloti cu maneca pentru femeile de peste 75 de ani ! Oricum Dottore te va remania cu prima ocazie, fiindca nu poate plati o dama care face umbra pamantului degeaba !