HomeRomanEducatie

Ministrul Educației îi răspunde senatorului Chelaru: „Vom întreprinde toate măsurile pentru finalizarea lucrărilor la Clubul Copiilor”

Senatorul PSD de Neamţ Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului, a adresat în plen o întrebare ministrului Educaţiei, în şedinţa Senatului din data de 19 octombrie 2015, despre situaţia alocării de fonduri pentru finalizarea lucrărilor de consolidare, restaurare şi protecţie a Clubului Copiilor şi Elevilor din municipiul Roman. După schimbarea conducerii ministerului, noul ministru, Adrian Curaj, i-a răspuns, la finalul anului trecut, senatorului Chelaru, răspunsul oficial al ministrului fiind publicat miercuri, 27 ianuarie, pe site-ul Senatului.

„Stimate domnule senator,

Urmare a întrebării formulate de dumneavoastră, înaintată Ministerului Educaţiei şi Cercetării Știinţifice (…), vă comunicăm următoarele:

Clădirea în care a funcţionat Clubul Copiilor şi Elevilor din municipiul Roman a fost retrocedată în anul 2008, drept urmare activitatea a fost mutată, temporar, la etajul I al Școlii cu clasele I-VIII «Roman Muşat». În vederea alocării unui spaţiu adecvat acestei unităţi, Primăria municipiului Roman a transferat din domeniul public al localităţii, în domeniul public al statului imobilul în care a funcţionat Școala cu clasele I-VIII nr. 2.

În anul 2010 a fost realizată expertiza tehnică a clădirii şi documentaţia de execuţie a lucrărilor de reabilitare propuse, iar în anul 2011 a fost încheiat contractul de execuţie lucrări, alocându-se suma de 500 mii lei. De asemenea, în perioada 2012-2015, pentru decontarea lucrărilor de reabilitare efectuate la clădirea Clubului Copiilor şi Elevilor, a fost alocată suma de 1420 mii lei.

Din suma alocată în perioada 2011-2015, din motive neimputabile ministerului, s-au cheltuit doar 1.110 mii lei. Valoarea contractului a fost iniţial de 1.550 mii lei, însă, pe parcursul derulării investiţiei au apărut lucrări suplimentare, drept urmare, valoarea contractului a ajuns la suma de 2.450 mii de lei.

Menţionăm că Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice, în limita fondurilor alocare de la bugetul de stat, va întreprinde toate măsurile care se impun pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii sus menţionate, astfel încât activitatea să se desfăşoare în condiţii optime. (…)

Adrian Curaj
Ministru”

Comentarii

WORDPRESS: 0