Ministrul Agriculturii la Piatra Neamț: „Primul obiectiv a fost, este și va rămâne acordarea subvențiilor la timp”

HomeEconomie

Ministrul Agriculturii la Piatra Neamț: „Primul obiectiv a fost, este și va rămâne acordarea subvențiilor la timp”

 

Consiliul Județean Neamț, având ca partener Clubul Fermierilor AGRALIM, a organizat vineri, 10 martie, Conferința Interjudețeană de Agricultură Neamț-Bacău, cel mai important eveniment de agrobusiness din zonă. Invitației președintelui Ionel Arsene a răspuns și ministrul Petre Daea, deținătorul portofoliului Agriculturii în Guvernul Grindeanu.

Evenimentul a urmărit să ofere o viziune amănunţită asupra situaţiei agriculturii din cele două judeţe şi să ofere mediului antreprenorial și autorităților locale și centrale prilejul de a discuta punctual problemele cu care se confruntă.

„Mă bucur că am reușit ca aici, la Neamț, să creez prilejul pentru fermierii din cele două județe de a dezbate situația agriculturii și, totodată, de a discuta direct cu reprezentanții autorităților locale și centrale despre problemele pe care le întâmpină. Agricultura este un domeniu prioritar pentru economia națională și reprezintă un motor de creștere economică, o soluție pentru creșterea exporturilor, un domeniu generator de locuri de muncă, iar statul trebuie să asigure protecție și sprijin fermierilor. Personal mă voi implica și voi acționa în măsura competențelor mele ca fermierii din Neamț să fie sprijiniți și încurajați în activitatea lor”, a afirmat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a precizat că va urmări personal activitatea în ceea ce privește acordarea subvențiilor. „Primul obiectiv a fost, este și va rămâne acordarea subvențiilor la timp. Pe 28 ianuarie 2017, un număr de opt județe aveau 8.174 fermieri care erau în controlul clasic, știindu-se că poți da subvențiile cu o singură condiție: să se încheie controalele în teren în toate județele. Dacă într-un județ nu este încheiat controlul, nu se pot acorda subvențiile nicăieri. Pe 28 ianuarie a trebuit să dislocăm, din județele țării unde era controlul încheiat, 262 specialiști pe care să îi ducem în județele cu întârzieri, pentru a putea opera în sistem subvențiile. Au controlat 402 de fermieri în octombrie, noiembrie, decembrie și până pe 28 ianuarie. Cât le-ar fi trebuit ca timp pentru ceilalți 1.424 fermieri?”, a declarat Petre Daea, citat de Agerpres.

La eveniment au participat și deputatul Ioan Munteanu, președintele comisiei de agricultură din Camera Deputaților, directori executivi ai APIA, AFIR, ANARZ, directorii Direcțiilor Agricole, reprezentanți ai primăriilor și consiliilor locale din cele două județe, companii cu produse și soluții inovative, fermieri și specialiști în domeniul agricol.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0