Prima paginăPolitica

Miniștri și secretari de stat din Neamț, în noul Guvern

Dimensiune text

Președintele CJ Neamț, Culiță Tărâță, participă la negocieri pentru noul Guvern. Deputatul Liviu Harbuz ar putea fi nominalizat la Ministerul Fondurilor Europene, iar activiști ai PSD ar putea fi numiți secretari de stat.

 

 

Zilele acestea, parlamentarii (re)aleși în urma alegerilor de duminică, dar și președinții partidelor aflate la guvernare, poartă discuții cu privire la structura noului Guvern. Printre cei care se află la București pentru a fi prezent la astfel de negocieri se numără și Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț și al UNPR Neamț. Acesta consideră că negocierile merg în direcția corectă, dar nu vrea să ofere detalii. „Avem șansa ca, din județul Neamț, să fie desemnați doi sau trei miniștri secretari de stat, la diferite ministere. De asemenea, există posibilitatea ca un ministru al viitorului Cabinet să fie de la noi„, a afirmat Culiță Tărâță. Acesta a refuzat, însă, nominalizarea celor trei sau patru persoane care ar urma să facă parte din viitorul Guvern, susținând că este mult prea devreme pentru a discuta despre acest aspect.

Precizăm că președintele CJ Neamț a susținut candidatura doctorului Liviu Harbuz, membru al PSD, pentru fotoliul de deputat în Colegiul 3 – posibil ministru la Ministerul Fondurilor europene,  în timp ce Dan Constantin sau Dan Manoliu – activiști vechi ai PSD, așteaptă o răsplată pentru munca lor politică din ultimii ani.

Pe de altă parte, noii parlamentari așteaptă ca Biroul Electoral Central să valideze rezultatele alegerilor la nivel național, pentru ca Biroul Electoral Județean Neamț să poată înmâna mandatele aleșilor din județul nostru.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 9
 • cristina 9 ani

  …. da, nu este un secret…. doamna udrea a promis ca daca va optine functia de deputat… ii va acorda o functie de secretar de stat lui Marius Neculae…. isi va mai tine promisiunea?…sper sa nu fi uitat,… nu mai mira pe nimeni daca… sa vedem cata putere de convigere va avea noua deputata de Roman-Ion Creanga, in colegiul 4… daca fostul deputat Marius Neculae, era lasat sa candideze, romascanii ii acordau toata increderea votandul, cred ca lua mult mai mult peste procentul de 50%, si probabil era singurul parlamentar „pdl” care nu se facea de rusine… asadar… opinia mea

  • Harakiri 9 ani

   Cit de infantili pot fi unii…Elena Udrea nu mai poate acorda nici un post, nimanui. Mai poate acorda doar interviuri celor de la DNA !!

  • un cetațean 9 ani

   Și de unde îi va da funcția de secretar de stat domnului Neculai , din joben ? Oricum face parte dintr-un partid care nu mai are nici o putere, așa că această promisiune , va fi și ca celelalte făcute în campania electorală ( mărirea pensiilor, crearea a 1000 de locuri de muncă, petrecerea revelionului cu romașcanii în stradă , ….).

 • nairamezul 9 ani

  nu mai visa cai verzi…usl-istii vor imparti tot ce se poate intre ei,ciolanele sunt putine pentru cati dulai sunt…ramane sa vedem daca nu cumva ne-au mu-selit …..suntem obisnuiti cu asta….

 • Tanasa 9 ani

  Asta s-ar putea inampla numai in situatia in care Zeus ar fii priministru, altfel nu mai are la nimeni ascultare. Au trecut vremurile in care doamna impartea posturile de conducere in functie de clienti. De asta a intrat spaima in oamenii de suflet ai PDL-ului aciuati pe la CNA,Curtea Constitutionala,ANI, DNA, CSM si altele.Stapanii lor au pierdut puterea.

 • ion 9 ani

  S-AU SCHIMBAT 300 DE HOTI CU 588 DE HOTI….ROMANIE VAI DE VIATA TA…ASTA E USL TOVARASCI

  • Vladimir 9 ani

   Marirea numarului de parlamentari este consecinta Legii electorale , modificata de PDL&co. Guvernul Ponta , care a organizat alegerile , a aplicat legea existenta la acea vreme.
   Ceea ce i se poate imputa lui Ponta este supradimensionarea actualului guvern , insa daca cheltuielile , atat pentru Guvern , cat si pentru Parlament nu sunt majorate , nu avem de ce sa ne plangem.Cat priveste „bastonul” de ministru al unui nemtean , cred ca singurul care ar fi fost in masura de a accede la un astfel de fotoliu este Iulian Iancu. Atat si o dunga!

 • dorel 9 ani

  se mareste nr. de parlamentari care cistiga saci de bani ,si guvernul propune sa nu se mai dea bonuri de masa la bugetari,destul sunt amarate ca nu li-o mai marit valuareade ani de zile iaca ce face USL rusine, rusine,