HomeSanatate

Ministerul Sănătății recomandă administrarea vaccinului antigripal

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit.

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă.

Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate, la nivel naţional, în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon.

La Neamţ, în prima etapă s-au primit 4.840 de doze de vaccin antigripal, unele fiind distribuite către medicii de familie din judeţ şi către spitale, pentru imunizarea cadrelor medicale. Până în acest moment, aproximativ 600 de nemţeni au fost vaccinaţi antigripal.

Pentru sezonul 2015-2016, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 500.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

„Avem deja 300.000 de doze distribuite la nivelul direcţiilor de sănătate publică pentru derularea campaniei, urmând ca de săptămâna viitoare să fie distribuite şi celelalte 200.000 de doze. Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a încheiat un acord cadru pe timp de doi ani, pentru trei milioane de doze de vaccin, astfel încât, în funcţie de receptivitatea populaţiei şi a cadrelor medicale, ne-am asigurat că vom putea suplimenta cantităţile de vaccin şi peste cele 500.000 de doze”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Sunt vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, adică persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical şi gravide.

Comentarii

WORDPRESS: 0