Prima paginăSanatate

Ministerul Sănătății ne învață cum să ne protejăm de ger

Dimensiune text

În această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, Ministerul Sănătății recomandă populației să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respecte regulile de igienă, pentru evitarea îmbolnăvirilor, și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume.

 

În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protectie adecvate – căciuli, mănuși etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mîinilor și picioarelor la temperaturi scăzute, pentru a se feri de degerături (în acest caz, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea unui medic).

Este recomandat ca persoanele vîrstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.
De asemenea, trebuie evitat consumul bauturilor alcoolice.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor – evitarea situațiilor în care aceștia sînt lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0