Ministerul Educației se întoarce cu fața către sport

În viitorul an școlar va fi introdus un program de promovare a activităților sportive în regim de voluntariat.

 

 

În anul școlar 2012 – 2013, elevii din învățămîntul preuniversitar vor avea parte de un program nou introdus de Ministerul Educației, care își propune să schimbe atitudinea copiilor față de mișcare și efort fizic. Programul „Sport pentru toți, toți pentru sport” este dedicat sportului de masă în școli și nu va afecta numărul orelor de educație fizică din orar. Programul conține o ofertă, un calendar de activități sportive, la care să adere voluntar școlile, fără a exista o obligativitate, dar care să presupună angrenarea a cel puțin 50% dintre elevii școlii și a unui număr considerabil de cadre didactice, indiferent de disciplina pe care o predau, în activitățile specifice sportului de masă.

„Sportul de masă nu trebuie înțeles ca o antecameră a sportului de performanță, sportul de masă este în beneficiul celui care alege să desfășoare acestei activități și acesta este conceptul în jurul căruia vom construi programul”, a spus secretarul de stat Oana Badea. Ministerul Educației dorește să înființeze și un sistem de încurajare a oricărui cadru didactic și nu numai, care se va implica în aceste activități, instituind certificate de „voluntar pentru sportul de masă”.

Un alt program care ar putea deveni viabil este programul „School after school pentru sportul de masă”, avînd ca partenere comunitățile locale. Acestea ar urma să identifice sporturile care se pot desfășura în arealul lor, iar activitățile desfășurate organizat în cadrul centrelor să fie plătite. De asemenea, inițiatorii proiectului speră să atragă în aceste activități nu doar profesori și elevi ,ci și ONG-uri și familiile elevilor.

„Activitățile pentru sport de masă se pot realiza și cu familiile elevilor noștri, cu atît mai bine pentru că să vrei să faci sport presupune o stare de spirit, presupune să-ți placă mai mult decît să stai în fotoliu și să urmărești un meci de handbal, presupune să vrei să faci și tu, în beneficiul tău, acest tip de mișcare”, a spus secretarul de stat Oana Badea.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!