Home

Militarii s-au „orientat” la Podu Înalt, Mărășești, Zargidava

Militari din mari unități militare din mai multe zone ale țării s-au întrecut la orientare în pădurile din Dealu Mărului.

 

 

În pădurile care au mai rămas în zona Dealu’ Mărului și nepoluate de manele s-au desfășurat, săptămîna trecută, întrecerile campionatului național de orientare, etapa pe divizie, organizate de Garnizoana Roman și la startul cărora s-au aliniat loturi aparținînd marilor unități și unități din garnizoanele Buzău, Iași, Botoșani, Bacău, Focșani, Brăila, Bîrlad, Huși, Constanța, Medgidia și, bineînțeles, Roman.

Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” s-a orientat cel mai bine și a ieșit în frunte în competiția pe echipe, la feminin și la masculin. În concursul feminin, podiumul a fost completat de Brigada 282 Mecanizată „Unirea Principatelor” și Regimentul 53 RAA. Locurile al doilea și al treilea, în competiția masculină, au fost ocupate de Brigada 282 Mecanizată „Unirea Principatelor” și Baza 3 Logistică „Zargidava”.

Sublocotent Claudia Ivănescu, de la Brigada 9 Mecanizată Mărășești, ne aduce aminte de Ecaterina Teodoroiu. Este urmată, îndeaproape, de caporalii Diana Pricope (Brigada 282 Mecanizată „Unirea Principatelor”) și Mihaela Olariu (Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”).

Caporalul Marcelin Giurgică (Baza 3 Logistică „Zargidava”) a „citit” mai bine terenul și busola decît sergentul major Marcel Coca (Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”) și caporalul Vasile Ghiban (Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”) și a primit, bărbătește și cu fruntea sus, salutul: „Să trăiți!„. Maiorul Iulian Gafton știa dinainte: „Are acasă «colțul învingătorului», plin de trofee„.

Comentarii

WORDPRESS: 0