Prima paginăActualitate

Militari din cadrul ISU Neamț, la competiția de descarcerare și prim ajutor

Militari din cadrul ISU Neamț, la competiția de descarcerare și prim ajutor

Dimensiune text

 

 

În perioada 26 – 27 iunie, în municipiul Suceava a avut loc Competiția națională de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat, faza II, zonă, competiție organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în parcarea unui hipermarket din localitate.

La acest concurs au participat echipaje din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Neamț, Bacău, Botoșani, Iași, Suceava și Vaslui. Concurenții au fost supuşi, pe parcursul celor două zile, la probele de descarcerare din vehicule şi acordarea primului ajutor calificat, prin care și-au testat deprinderile practice prin abordarea unor scenarii diferite de accidente. Întrecerea a avut scopul de a îmbunătăţi pregătirea în domeniul descarcerării şi acordării primului ajutor calificat, dar şi de a identifica şi de a face schimb de bune practici în privinţa strategiilor de reducere a numărului de victime, rezultate în urma accidentelor rutiere.

„Echipajele unității noastre au obținut locul al doilea la proba descarcerarea din autovehicule și locul al treilea la proba trauma. În fiecare din cele șapte ediții ale competiției, echipajele din unitatea noastră au fost pe podiumul fazei zonale la ambele probe și au participat de cinci ori la etapa națională”, au transmis reprezentanții ISU Neamț.

Clasament final al competiției a fost:
– proba „Descarcerare din autovehicule”: Locul I – ISU Iași, Locul II – ISU Neamț, Locul III – ISU Suceava;
– proba „Acordarea primului ajutor calificat”: Locul I – ISU Suceava, Locul II – ISU Iași, Locul III – ISU Neamț.

Ocupantele locului întâi de la ambele probe și-au câștigat un loc în finala Competiției Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, care se va desfășura în perioada 25 – 29 septembrie, în municipiul Craiova.

Foto: ISU Suceava

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0