Prima paginăActualitateRoman

Miliardari din Cipru vor să construiască spital și fabrică la Roman

Dimensiune text

Primarul Dan Laurențiu Leoreanu s-a întâlnit cu reprezentantul unui mare concern din Cipru. Concernul vrea să construiască  în zona  Romanului un spital privat cu aproximativ 400 de paturi și o fabrică de componente electrice și energetice.

Săptămâna trecută, primarul Dan Laurențiu Leoreanu s-a întâlnit cu un investitor extrem de important, a cărui intenție de a realiza la noi două proiecte ar putea contribui la dezvoltarea Romanului și crearea de noi locuri de muncă. La București, primarul orașului Roman s-a întâlnit cu Charles Ianho, reprezentantul concernului Puertollano Medica Group, un concern din Nicosia, Cipru, dar finanțat și din state arabe, care ar dori să investească în zonă. Investiția este extrem de importantă și complexă, astfel că primarul se gândește și la un parteneriat cu Consiliul Județean.

„Am avut discuții cu un investitor care și-a anunțat intenția de a construi un spital privat. Ei ar vrea să construiască câte un spital în fiecare regiune din țară. Sunt discuții avansate pentru regiunile Timișoara și Gorj, iar acum am avut o discuție de principiu pentru regiunea noastră. Urmează ca, în toamnă, să facă o vizită la Roman și să discutăm aplicat. De asemenea, vor să construiască o fabrică de componente electrice și energetice”, a spus primarul Laurențiu Leoreanu. Potrivit acestuia, spitalul privat ar urma să aibă aproximativ 400 de paturi, iar pentru construirea lui ar fi nevoie între cinci și 10 hectare de teren. „În ceea ce privește fabrica de produse energetice și electronice, ei ar merge pe ideea ca noi să le punem la dispoziție terenul și să construim hala, iar ei să vină cu utilajele. De altfel, noi am avut o prezentare extrem de profesionistă a orașului și  a  oportunităților pe care le oferă, prezentare de care au rămas impresionați. A fost o discuție de principiu, dar sperăm ca aceasta să se concretizeze”, a explicat primarul Laurențiu Leoreanu.

Puertollano Medica Gropul este un trust din capitala Ciprului, Nicosia, care are mai multe firme ce activează în domeniul medical, energetic, asigurări, consultanță și social. O investiție similară într-un spital privat cu patru sute de paturi ar costa 600 de milioane de euro, pe o perioadă de trei ani de zile, incluzând serviciile medicale care s-ar dezvolta în jurul acestui spital, adică aparatură medicală și farmacii. Componenta energetică a trustului are filiale în India, Turcia, Spania și Canada, cu o cifră de afaceri de 32 de miliarde de euro. „Nu este o investiție simplă, astfel că vom încerca să facem și o colaborare cu Consiliul Județean, pentru că este o investiție complexă, dar importantă pentru zona noastră”, a precizat primarul Dan Laurențiu Leoranu.

Articol mai nou
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 8
 • Eduard 8 ani

  buna treaba .

 • o sa le treaca repede, exemplele sunt multe.

 • Alinuta 8 ani

  Nu inteleg de ce scrie in titlu ca vor sa construiasca in Roman, iar din cuprinsul articolului se intelege cu totul altceva.

 • Cicerone 8 ani

  Ce amuzant e ca e din Cipru. Or fi acei miliardari care au scos banii din banca in ultumul moment sau poate ca au fost anuntati ca vor falimenta banca lor si acum au gasit aici loc de investitii.

 • prostul satului 8 ani

  noi să le punem la dispoziție terenul și să construim hala, iar ei să vină cu utilajele fraza asta spune totul…. si s-ar traduce asa: noi avem o fabrica in alta tara dar s-au cam desteptat aia pe acolo si vor salarii mai mari si nu mai avem scutiri de taxe si impozite. Acum vrem sa venim la voi daca ne construiti hala si ne mai oferiti si niste scutiri de taxe. Nu stam mult doar pana cand gasim alti mai fraieri ca voi si ne mutam la ei utilajele.

  Un exemplu e Dacia … cum au inceput romanii sa faca nazuri au si construit o fabrica in Maroc …

  Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
  Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost’ pământ.

  • nila 8 ani

   …mentalitate de asistat social,ca si poetul de altfel care nu stiu ce e aia plus-valoare !

   • prostul satului 8 ani

    imi pare rau pentru tine dar mai cerceteaza

 • iuliana ciobanu 8 ani

  poi sa-l construiasca o data,nu sa ramana doar vorbele