Mîinile vorbesc despre tine!

Prima impresie este fundamentală și, cum orice întîlnire începe cu o strîngere de mînă, nu lăsați frigul să-și pună amprenta asupra mîinilor dvs!
Mîini crăpate?… Piele iritată?… Atingere aspră?
Iarna, mîinile au cel mai mult de suferit din cauza temperaturilor scăzute, la care se adaugă și ceilalți factori nocivi, precum detergentul de vase sau săpunul neadecvat.

 

 

Sfaturi pentru mîini frumoase și catifelate:

Exfoliere – o dată pe săptămînă folosiți un produs de exfoliere pentru îndepărtarea celulelor moarte de la nivelul pielii și pentru hidratare. Dacă nu aveți la îndemînă un produs special destinat exfolierii mîinilor, vi-l puteți crea singure amestecînd puțin zahăr bun cu ulei de măsline sau înmuiați sare de baie în puțină apă peste care veți picura cîțiva stropi de lămîie. Masați bine.

Hidratare – în sezonul rece este indicat să folosiți o cremă mai hidratantă, recomandate sînt cele pe bază de aloe vera sau gălbenele. Hrănitoare și emolientă, crema de mîini catifelează și protejează pielea. Nu este indicat să folosiți loțiuni, deoarece acestea se absorb imediat în piele.

Tratament pentru mîini crăpate – într-un bol încălziți puțin ulei de măsline și înmuiați-vă mîinile timp de 10 minute. Repetați o dată la două zile.

Tratament pentru mîini iritate – încălziți puțin lapte gras și masați mîinile, veți observa cum dispare roșeața și usturimea.

Mască pentru mîini uscate – amestecați 1 gălbenuș de ou cu o lingură de făină de ovăz și puțină miere. Lăsați să acționeze cam 20 de minute după care clătiți cu apă calduță. Aplicați o cremă hidratantă.

 

 

Cum prevenim deshidratarea mîinilor:

Folositi mănuși de protecție atunci cînd spălați vasele, pentru că detergentul atacă foarte tare pielea mîinilor.

Utilizați pentru spălarea mîinilor doar săpunuri delicate cu Ph neutru sau pe bază de ulei de măsline sau miere.

Întotdeauna tamponați mîinile cu un prosop din bumbac pentru ștergere, nu frecați deoarece puteți să vă iritați pielea.

Alegeți să folosiți prosoapele de hîrtie în locul uscătorului cu aer cald.

Apa trebuie să fie călduță, în nici un caz rece sau fierbinte.

Alegeți mănuși pentru a vă proteja mîinile de frig.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!