HomeEducatieReligie

Mihai Bandur, un tânăr sportiv care are încredere în puterea credinței

Elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, Mihai practică de zece ani qwan ki do. Cel mai notabil rezultat a fost obţinerea locului I la Campionatul European Intercluburi, care a avut loc în acest an în Franţa, la Saint Memmie. Înaintea fiecărui concurs, Mihai merge la duhovnic pentru a primi binecuvântarea.

Mihai BondurMihai-Alexandru Bandur este unul dintre adolescenţii care ştiu să îmbine fericit studiul cu sportul şi cu preocupările vârstei. Elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, profil ştiinţe sociale, Mihai obţine anual premii importante la campionatele naţionale şi internaţionale de qwan ki do. „În 2009 am participat, la campionatul naţional de la Iaşi, unde am obţinut locul I. A fost un premiu nesperat, având în vedere că eram cel mai mic participant. După acest rezultat, nu a existat an în care să nu mă aflu pe podium”, spune sportivul.

Mihai s-a întors din Franţa cu un rezultat remarcabil: locul I la Campionatul European Intercluburi, desfăşurat în primăvara acestui an, în localitatea Saint Memmie, din Franţa, competiţie aflată în calendarul Federaţiei Mondiale de Qwan ki do pentru copii şi juniori. „La acest concurs, am participat la proba de luptă. Este cel mai important concurs de până acum, toţi cei 440 de sportivi participanţi având dorinţa de a ocupa un loc pe podium”, a spus Mihai.

Mihai BondurDrumul spre performanţă a fost presărat cu multe ore de antrenamente şi sacrificii. Taxa de participare la concursuri a fost întotdeauna plătită de Clubul Sportiv de Qwan ki do „Bao”, coordonat de instructorul Mihai Cristea, la care este legitimat Mihai, dar costurile de deplasare, medicamentele necesare, alimentaţia şi echipamentul au fost asigurate de familia lui Mihai. „Părinţii nu mi-au impus să fac acest sport. Practic qwan ki do de plăcere, iar părinţii mi-au înţeles pasiunea şi m-au sprijinit în tot ceea ce am făcut”, a spus Mihai.

Elev al antrenorilor Mihai Cristea (principal) şi Marius Iordache (secundar), Mihai se simte la club ca acasă. „Suntem o adevărată familie”, spune sportivul.

Ambiţia şi perseverenţa sunt „armele” care îl duc pe Mihai spre reuşită, atât la şcoală, cât şi în sport. Acasă, Mihai şi-a etalat toate medaliile şi cupele obţinute la concursuri. Este mândru de panoplia de medalii, dar mai este încă loc pentru altele.

Mihai BondurPuţini ştiu că, înainte de fiecare concurs, adolescentul se întâlneşte cu duhovnicul său. „Îl cunosc pe Mihai de când era copil. Am fost coleg de clasă cu sora tatălui său. Practic, l-am văzut crescând. În timp, între mine şi Mihai s-a legat o frumoasă prietenie. Înainte de fiecare concurs, ne întâlnim, îi fac o rugăciune şi îi dau binecuvântarea. Am crezut că legătura noastră se va rupe odată cu mutarea mea în parohia Trifeşti. Am fost surprins să-l văd venind cu părinţii la Trifeşti şi m-am bucurat foarte mult”, spune preot doctor Florin Aurel Țuscanu, de la Biserica „Sfântul Nicolae” din Trifeşti.

După întâlnirea cu duhovnicul, sufletul lui Mihai se linişteşte şi tot ceea ce trebuie să facă este să se concentreze pentru noua provocare. „Mă cunosc cu părintele de când aveam şapte ani şi a devenit ca un tată pentru mine. Mergând la Trifeşti, am mai câştigat un prieten. Am fost plăcut impresionat că şi colegul duhovnicului meu, părintele Segneanu, este aproape de mine şi încurajează performanţa”, a mai spus Mihai.

Comentarii

WORDPRESS: 0