HomeEducatie

Mihaela Pîslaru este noul director adjunct al Colegiului Tehnic „Petru Poni”

Profesoara Mihaela Pîslaru are o vechime de 17 ani în învăţământ şi rezultate bune cu elevii la olimpiadele şcolare.

Noul director adjunct al Colegiului Tehnic „Petru Poni” din Roman este profesoara Mihaela Pîslaru. Ea l-a înlocuit pe profesorul Cristian Ilie, care a demisionat în luna august din funcţia de director adjunct.

Mihaela Pîslaru este cadru didactic din 1998. Predă religie catolică la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din anul 2003. Este un dascăl implicat în viaţa şcolii. Anual, are elevi la faza naţională a olimpiadei de religie catolică.

„Traversăm o perioadă foarte agitată, cu foarte multe schimbări în sistemul de învăţământ, aşa încât numirea în funcţia de director adjunct a fost o adevărată provocare pentru mine. Pentru a eficientiza activitatea liceului, mi-aş dori să îmbunătăţim colaborarea între noi, cadrele didactice din liceu, să întocmim proiecte educaţionale şi nu numai, inclusiv proiecte cu finanţare europeană, şi să iniţiem activităţi extraşcolare atractive. Liceul dispune de un corp profesional calificat şi dăruit profesiei. O implicare mai mare din partea noastră, a cadrelor didactice, dar şi a familiei elevilor, este necesară. Prin parteneriatul pe care îl avem cu părinţii, va trebui să-i implicăm mai mult în formarea copiilor. Nu este suficient să-i trimită pe copii la şcoală. Părinţii trebuie să menţină o legătură strânsă cu profesorii, iar copiii să conştientizeze că trebuie să înveţe pentru a reuşi în viaţă. Dacă nu vor înţelege acum că trebuie să se formeze în şcoală, «mâine» va fi prea târziu”, a precizat profesoara Mihaela Pîslaru, noul director adjunct al Colegiului Tehnic „Petru Poni”.

Directorul adjunct spune că liceul a pornit cu dreptul în noul an şcolar. „Toate locurile la liceu au fost ocupate de elevi încă din prima etapă de repartizare computerizată. Şi la profesională au fost ocupate toate locurile. Avem profiluri de viitor, căutate pe piaţa muncii, care le oferă copiilor o pregătire profesională bună. Pentru şcoala profesională avem profilurile mecanică, construcţii, instalaţii şi lucrări publice, electromecanică, materiale de construcţii, lăcătuşerie mecanică, mecanică de montaj, întreţinere şi reparaţii”, a spus directorul adjunct Mihaela Pîslaru.

Posturile vacante au fost ocupate cu cadre didactice calificate. Repartizarea pe ore a profesorilor şi orarul şcolar sunt aproape de finalizare.

Directorul adjunct al liceului spune că în această vară au fost făcute câteva investiţii în liceu. „Camerele din căminul liceului au fost renovate şi remobilate. Am creat elevilor condiţii bune de cazare. Ei beneficiază de camere cu trei paturi – faţă de patru, cum era până acum – şi a fost achiziţionată lenjerie nouă. În aceste condiţii, toate locurile din cămin au fost ocupate atât de elevii noştri, cât şi de elevi care învaţă la alte licee din Roman, deoarece suntem singurul liceu din oraş care mai avem cămin. Investiţii s-au făcut şi în corpul B al liceului, adică în fosta Şcoala nr. 3. Instalaţia termică a fost fixată în clase şi trebuie doar să mai fie montată centrala termică”, a spus directorul adjunct Mihaela Pîslaru.

Comentarii

WORDPRESS: 0