Prima paginăRural

Microbuz școlar la Școala Pîncești

Dimensiune text

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a distribuit trei microbuze școlare comunelor nemțene Pîncești, Bîrgăoani și Fărcașa, după ce, la începutul acestui an, alte cinci microbuze au ajuns în școlile din județ, în comunele Bozieni, Mărgineni, Tașca și Zănești, precum și în orașul Roznov.

 

Demersurile pentru repartizarea unui microbuz școlar pentru elevii din comuna Pîncești, făcute de conducerea unității de învățămînt, au început în anul 2004, cînd satele Ciurea, Holm, Patricheni și Pîncești s-au desprins din comuna Poienari, formînd comuna Pîncești. Nou-înființata comună s-a aflat ani la rîndul pe o listă de așteptare la Ministerul Educației pentru repartizarea unui microbuz școlar, motiv pentru care directorul Școlii Pîncești a trebuit să găsească o soluție avantajoasă, dar sigură, de a aduce copiii la școală. „De cinci ani, negociez anual contractul de prestări servicii transport cu un transportator cu mijloace de transport în comun pentru ca elevii să ajungă la timp și în condiții de siguranță la școală„, a declarat profesorul Constantin Chelariu, directorul Școlii Pîncești.

Lipsa unui microbuz școlar a fost ridicată de directorul unității școlare către autoritățile competente, în motivația cererii aducînd argumente ce țin de distanța mare dintre sate și școala de centru. Pentru profesorul Constantin Chelariu, repartizarea microbuzului școlar înseamnă împlinirea unui vis după 14 ani de cînd se află la conducerea unității școlare.

COMENTARII

WORDPRESS: 0